Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

02

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / PLUS / Αερόβια άσκηση – διάρκεια: Αυτός είναι ο μύθος που καταρρίπτεται
PLUS

Αερόβια άσκηση – διάρκεια: Αυτός είναι ο μύθος που καταρρίπτεται

Αερόβια άσκηση - διάρκεια: Μάθε τα οφέλη και τον χρόνο που χρειάζεται να κάνεις.

Η αερόβια άσκηση (aka cardio training) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς μορφές γυμναστικής. Στα γυμναστήρια υπάρχουν πολλά μηχανήματα όπως το ελλειπτικό και ο διάδρομος που θεωρούνται από τις πιο αποδοτικές αερόβιες προπονήσεις. Αν αναρωτιέσαι πόσο συχνά πρέπει να κάνεις cardio, σου έχουμε την απάντηση. Ενώ οι περισσότεροι αθλητές κάνουν διάδρομο κάθε φορά που προπονούνται, δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες.

Η American Heart Association συνιστά τουλάχιστον 150 λεπτά αερόβιας άσκησης σε σταθερή κατάσταση ή 75 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης την εβδομάδα, σε συνδυασμό με προπόνηση ενδυνάμωσης. Μπορείς επίσης να συνδυάσεις αερόβια προπόνηση σε σταθερή κατάσταση και προπόνηση υψηλής έντασης, όπως πεζοπορία σε ανηφόρα ή σχοινάκι.

Όλα τα οφέλη της αερόβιας άσκησης για τον οργανισμό

Τόσο η αερόβια άσκηση όσο και η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορούν να βελτιώσουν αισθητά την υγεία σου. Για παράδειγμα, οι καρδιαγγειακές προπονήσεις μπορεί να ενισχύσουν την εγκεφαλική δύναμη, να προστατεύσουν από καρδιακές παθήσεις και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Επιπρόσθετα καταπολεμά την κατάθλιψη, βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και απελευθερώνει ορμόνες που καταπολεμούν την ένταση όπως η σεροτονίνη, η ντοπαμίνη και η νορεπινεφρίνη». Ως αποτέλεσμα, μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σου και να σε διευκολύνει να αντιμετωπίσεις το άγχος. Παν μέτρον άριστον γι’ αυτό οι ειδικοί συνιστούν περίπου τρεις έως έξι ώρες αερόβιας προπόνησης την εβδομάδα για 30 έως 60 λεπτά την ημέρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις