Ρομά: Επίθεση κατά πυροσβεστών

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά: Επίθεση κατά πυροσβεστών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ρομά: Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της αναίτιας επίθεση σε πυροσβέστες στις 27 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Περάματος.

13.11.2021 | 14:34

Με επιχείρηση ανδρών οργανωμένης ομάδας της Αστυνομίας, στον καταυλισμό του Ασπροπύργου, συνελήφθη ένας από τους δράστες της σφοδρής αιματηρής επίθεσης μετά ληστείας σε βάρος πυροσβεστών, στην περιοχή του Σχιστού, τις πρωινές ώρες της 27ης Οκτωβρίου. Συνελήφθη βάσει εντάλματος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία, που είχε εκδώσει ο ανακριτής, με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Ασφάλειας Πειραιά για τους δράστες της, αναίτιας, αιματηρής επίθεσης κατά των πυροσβεστών, τις ημέρες που ακολούθησαν την καταδίωξη με το δραματικό τέλος, τον θάνατο νεαρού Ρομά, στο Πέραμα.

Ήταν συγκεκριμένα η ημέρα της κηδείας του θύματος της καταδίωξης και οι αμέτοχοι πυροσβέστες, επιβαίνοντες οχήματος της υπηρεσίας τους, βρίσκονταν ακινητοποιημένοι σε ερυθρό σηματοδότη στο ύψος hot spot της λεωφόρου Σχιστού. Ήταν μια ομάδα τεσσάρων –πέντε Ρομά, ανέφεραν τότε οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι οποίοι αφού επετέθησαν και ξυλοκόπησαν, σύμφωνα με τις αναφορές, τους πυροσβέστες, διέφυγαν στην συνέχεια, αρπάζοντας υπηρεσιακό ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα, αλλά και προσωπικά αντικείμενα ενός πυροσβέστη.

Στο 251 νοσοκομείο

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Για την αιματηρή επίθεση , αλλά και για τη σύλληψη βασικού μέλους της ομάδας των δραστών του ξυλοδαρμού και της ληστείας, η Αστυνομία προχώρησε σε ανακοίνωση, όπου σημειώνονται τα εξής: «Συνελήφθη, πρωινές ώρες, στην περιοχή του Ασπρόπυργου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για ληστεία κατά συναυτουργία. Ειδικότερα, ο ανωτέρω από κοινού με άλλα άτομα, πρωινές ώρες της 27-10-2021 επιτέθηκαν σε πυροσβεστικό όχημα, που ήταν σε προσωρινή στάση λόγω ερυθρού σηματοδότη, στη Λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Περάματος.

Αφού προξένησαν φθορές στο εν λόγω όχημα, στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το τσαντάκι του οδηγού. Σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Exit mobile version