Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Γιατρός Χαλάνδρι – νέα: Τα πρώτα λόγια του 68χρονου οφθαλμίατρου μόλις αποσωληνώθηκε
ΕΛΛΑΔΑ

Γιατρός Χαλάνδρι – νέα: Τα πρώτα λόγια του 68χρονου οφθαλμίατρου μόλις αποσωληνώθηκε

Γιατρός Χαλάνδρι - νέα: Ο 68χρονος έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ χθες τον επισκέφτηκε η σύζυγός του στο νοσοκομείο

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί για την κατάσταση της υγείας του 68χρονου οφθαλμίατρου, ο οποίος δέχτηκε πέντε πυροβολισμούς από την πρώην σύντροφό του, μπροστά στα μάτια της 12χρονης κόρης τους, το μεσημέρι της Παρασκευής στο Χαλάνδρι. Σύμφωνα με τον Γιώργο Κουκουλίτσιο, Διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου Γεννηματάς ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή, ενώ η πορεία της υγείας του εξελίσσεται ικανοποιητικά. Σημειώνεται πως ο 68χρονος έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ χθες τον επισκέφτηκε η σύζυγός του στο νοσοκομείο.

”Από χθες το μεσημέρι που αποσωληνώθηκε παραμένει σε καλή επικοινωνία με το περιβάλλον και έχει διαύγεια πνεύματος. Θα περάσουν αρκετές ημέρες για να πούμε αν διέφυγε τον κίνδυνο”, είπε Σύμφωνα με τον κ. Κουκουλίτσο, τα τραύματά του εντοπίζονται στην κοιλιακή και θωρακική χώρα. Ο γιατρός δήλωσε πως ο 68χρονος θα μπορούσε να χάσει τη ζωή του κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών ή και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε πως το πρώτο πράγμα που ρώτησε αφορούσε το παιδί του.

Στο Mega μίλησε επίσης και o δικηγόρος του 68χρονου Αλέξανδρος Αλεξανδράκης

“Είχαμε απηυδήσει με την 49χρονη. Υπήρχαν ασφαλιστικά μέτρα και τα παραβίαζε κάθε μέρα. Πήγαινε στο νοσοκομείο κι έκανε φασαρίες. Και τον σταμάτησαν για 1,5 χρόνο από τη δουλειά του. Ειχε επιτεθεί με κλωτσιές και στη γυναίκα του, μπροστά στο παιδί. Ήταν χειριστική και πανούργα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ολέθρια σχέση

“Ήταν μια ολέθρια σχέση. Είχαμε τέτοια περιστατικά και στο παρελθόν. Ελπίζουμε ο άνθρωπος να τα καταφέρει. Αυτή τη στιγμή η δίωξη είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας και άλλα αδικήματα που έχουν να κάνουν με απόπειρα αρπαγής του παιδιού. Μακάρι να μείνει εκεί η δίωξη και να μην έχουμε και αφαίρεση ζωής”, είπεο πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο Mega.

“Πάρα πολλά περιστατικά έχουν καταγραφεί, και αφαίρεση ζωής γυναικών για λόγους έμφυλης βίας. Έτσι όπως ακούγεται, ο άνθρωπος είχε κάνει τα πάντα για το παιδί του. Είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια από τη μητέρα, ενώ η γυναίκα αυτή μάλλον έχει και άλλα προβλήματα ψυχιατρικής αξιολόγησης”, συνέχισε ο ίδιος. “Αν ο παθών είχε προσφύγει στην αστυνομία, έπρεπε η αστυνομία να έχει παρέμβει. Θα έπρεπε να υπάρχουν μηνυτήριες αναφορές για τη συμπεριφορά της για να έχουμε μία εξέλιξη”, τόνισε ο κ. Γλύκας.

Αποκαλυπτικές μαρτυρίες: Τι λέει ο πρώην σύντροφός της

Αποκαλυπτικές είναι μαρτυρίες για το παρελθόν της 49χρονης, μια γυναίκα η οποία από τη μια εμφανιζόταν ως διανοούμενη εικαστικός και από την άλλη μια γυναίκα με βίαιη συμπεριφορά και εμμονές. Ο πρώην σύντροφός της 49χρονης μίλησε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Όπως είπε, η γυναίκα είχε εμμονές και χρειαζόταν ψυχιατρική φροντίδα. Είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ όπως αποκάλυψε, είχε επιτεθεί και στον ίδιο.

“Είχε εμμονή πολύ έντονη. Μια εμμονή που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ψυχιατρικά και δεν αντιμετωπίστηκε. Είχε νοσηλευτεί στο “Σωτηρία”, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η θεραπείας της. Μετά στο “Δαφνί” όπου δε μπόρεσε να ολοκληρωθεί η διαδικασία απ’ ότι ξέρω. Εμένα μου έβγαλε βία, αναγκάστηκα να κάνω κι εγώ ασφαλιστικά μέτρα να μη με πλησιάζει. Και φόβο είχα και έχω υποστεί και βία με επίθεση με σπρέι πιπεριού μια φορά. Είμαι σοκαρισμένος από αυτήν την κατάσταση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο άνδρας.Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ίδια φέρεται να είχε απειλήσει μέχρι και αστυνομικό. Μάλιστα, αντί να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό, ζητούσε να τη στηρίξουν σύλλογοι κακοποιημένων γυναικών.

“Μου είχε αποκαλύψει την πρόθεσή της να σκοτώσει τον γιατρό”

Μία γυναίκα στην οποία είχε μιλήσει η 49χρονη αποκάλυψε ότι της είχε εκμυστηρευτεί πως σκεφτόταν να σκοτώσει τον γιατρό. Μιλώντας στο Star η γυναίκα αυτή είπε: “Είχα μιλήσει πριν 1,5 μήνα με αυτήν, πως δήθεν την είχε αφήσει έγκυο, την είχε βιάσει και πως ζούσε με τον γιατρό και πως κάποια στιγμή θα τον σκότωνε. Μού είχε κάνει βιντεοκλήση στις 29 Οκτωβρίου το βράδυ”, είπε.

Τα διαφορετικά προφίλ της 49χρονης

Η 49χρονη που χθες πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια σειρά από βαρύτατα αδικήματα. Απειλούσε πολλά χρόνια την οικογένεια, στρέφοντας όπλο ακόμα και κατά της 12χρονης κόρης τους, ενώ είχε απειλήσει να τη ρίξει και από μπαλκόνι.. Η 49χρονη εμφανιζόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλά πρόσωπα και ιδιότητες από τη μια διανοούμενη εικαστικός και από την άλλη μοντέλο που πόζαρε μάλιστα και για περιοδικά. Από τη μια υπήκοος Αλβανίας και από την άλλη γόνος γνωστής οικογένειας στην Ελλάδα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραφε για την καταγωγής της: Ασπασία Παυλίδου του Αλέξανδρου και της Ελένης. Η τελευταία διάδοχος της θρυλικής βιομηχανίας σοκολατοποιίας Παυλίδου. Απεβίωσε το 1998. Ήταν η βιολογική μητέρα μου. Ακόμα, έλεγε πως είχε σπουδές στο Μιλάνο και από την άλλη δήλωνε μαθήτρια του Κολεγίου Αθηνών και κάτοικος παλαιού Ψυχικού. Όσοι την γνωρίζουν, όμως, υποστηρίζουν πως έμενε χρόνια στην Κεφαλονιά με τον πρώην σύζυγό της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις