Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σνακ για απώλεια βάρους: 10 νόστιμες επιλογές για αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις
PLUS

Σνακ για απώλεια βάρους: 10 νόστιμες επιλογές για αδυνάτισμα χωρίς στερήσεις

Σνακ για απώλεια βάρους: Εάν θες να αδυνατίσεις χωρίς να στερηθείς τίποτα, δες μερικές πανεύκολες συνταγές.

Όταν είσαι στη δουλειά έχεις μια αίσθηση ακαταμάχητης πείνας και σκέφτεσαι χίλιες δυο επιλογές για να παραγγείλλεις ή να πας να αγοράσεις από τον φούρνο που είναι κοντά. Μετά όμως σκέφτεσαι ότι το φαγητό απέξω είναι μεν νόστιμο και απολαυστικότατο, αλλά έχει και πολλές θερμίδες, για τις οποίες θα μετανιώνεις μετά. Το να πετύχεις να τρως πιο υγιεινά στη δουλειά σου ή να χάσεις βάρος, δεν είναι πολύ εύκολο εγχείρημα. Είναι γεγονός. Συνήθως πρέπει να είσαι πειθαρχημένη, αποφασιστική και να επιλέγεις σωστά και υγιεινά όσο κι αν πεινάς εκείνη την ώρα.

Πολλές από εμάς έχουν δοκιμάσει στο παρελθόν περιοριστικές δίαιτες, συχνά χωρίς να δουν αποτέλεσμα στη ζυγαριά. Τα προγράμματα διατροφής με μεγάλο έλλειμμα θερμίδων είναι ένας κακός τρόπος για να υποβάλλεις το σώμα σου να χάσει κιλά. Το πιο πιθανό είναι να χάσεις υγρά τα οποία θα επανέλθουν μόλις αρχίσεις να τρως κανονικά. Η ισορροπημένη διατροφή είναι η νούμερο ένα λύση για να αποκτήσεις τις επιθυμητές αναλογίες χωρίς να βάλεις σε ρίσκο την υγεία σου.

Δείτε μερικές εύκολες επιλογές:

1) Ρυζογκοφρέτα με γαλοπούλα και cottage cheese ή τυρί χαμηλών λιπαρών. Μπορείς να την απολαύσεις στο γραφείο, στο αυτοκίνητο (όσο βρίσκεσαι στην κίνηση) ή οπουδήποτε βρίσκεσαι. Ένα γευστικό σνακ με ελάχιστες θερμίδες και πλούσια γεύση.

2) Γιαούρτι 2% με μέλι. Το πιο γρήγορο και απολαυστικό γλυκό σνακ για τα απογεύματά σου.

3) Αυγό βραστό. Πλούσιο σε πρωτεΐνη, θα σε κρατήσει χορτάτη για ώρες.

4) Πράσινο μήλο και ξηροί καρποί. Τα πράσινα μήλα είναι ιδανικά για εσένα που ακολουθείς πρόγραμμα διατροφής. Συνόδευσέ τα με μια χούφτα ανάλατα αμύγδαλα και έχεις αυτομάτως ένα υγιεινό σνακ.

5) Μπανάνα με φυστικοβούτυρο. Η καλύτερη επιλογή για όσες θέλουν κάτι γλυκό μέσα στην ημέρα τους.

6) Chips λαχανικών. Θα τα βρεις στα σούπερ μάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα.

7) Μπάρα πρωτεΐνης. Μια πολύ καλή λύση για να απολαύσεις κάτι γλυκό χωρίς πολύ ζάχαρη και παράλληλα πλούσιο σε πρωτεΐνη.

8) Αραβική πίτα με τυρί και αυγό. Μπορείς να την επιλέξεις για πρωινό, βραδινό ή για σνακ όσο βρίσκεσαι στο γραφείο. Το αυγό δημιουργεί κορεσμό ενώ η αραβική πίτα με το τυρί έχει υπέροχη γεύση.

9) Ρυζογκοφρέτα με επικάλυψη σοκολάτας. Το πιο light και απολαυστικό επιδόρπιο.

10) Φυτικό επιδόρπιο με γεύσεις ή γιαούρτι καρύδας (σοκολάτα, βανίλια, καρύδα κ.ά). Θα τα βρεις σε όλα τα σούπερ μάρκετ. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και μοναδική γεύση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις