Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ερωτικές αντοχές – ηλικία: Το μυστικό είναι στην ωριμότητα – Το ερευνητικό πόρισμα
PLUS

Ερωτικές αντοχές – ηλικία: Το μυστικό είναι στην ωριμότητα – Το ερευνητικό πόρισμα

Ερωτικές αντοχές - ηλικία: Κάπου εκεί κοντά στα 30 που αλλάζει το μυαλό, αλλάζουν και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε σε 5.000 εργένηδες, άνευ ηλικίας, εθνικότητας και εισοδήματος, το σεξ τείνει να βελτιώνεται από τη στιγμή που καταλάβει κανείς ότι το sex appeal δεν καθορίζεται μόνο από την εξωτερική εμφάνιση. Δυστυχώς, αυτό είναι ένα μάθημα που οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν αργότερα στη ζωή, είπε η Vanessa Marin, σεξουαλική θεραπεύτρια και δημιουργός του Finishing School. Συγκεκριμένα, κάπου κοντά στα 30. Να σημειωθεί, πάντως, πως οι σεξουαλικοί θεραπευτές δηλώνουν ότι συμφωνούν απόλυτα με τα παραπάνω μεγέθη.

Ίσως για πρώτη φορά στη ζωή σου δε σκέφτεσαι τόσο το «πόσο» αλλά το «πώς», το «ποια» και το «γιατί» να κάνεις σεξ. Το οποίο σημαίνει ότι αρχίζεις να τρομάζεις λιγότερο στην ιδέα μίας μακροχρόνιας σχέσης, όπου το σεξ με μία μόνο για πολύ καιρό αποτελεί προϋπόθεση. Ή ότι συνειδητοποιείς πως ο οργασμός σου δεν είναι αυτοσκοπός και πως έχουν κι οι υπόλοιποι ανάγκες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, λοιπόν, χαλάρωσε

Διότι, όπως φαίνεται, μπορείς και θες να τις ικανοποιήσεις ακόμα περισσότερο. Γιατί είτε έχεις καταγράψει αριθμό ρεκόρ στις ερωτικές παρτενέρ, είτε έχεις αρκεστεί σε μια χούφτα γυναίκες τα προηγούμενα χρόνια, θέλοντας και μη, πλέον είσαι πιο «ψημένος» στο να διαβάζεις τα «σημάδια» πάνω της και να αποκωδικοποιείς τη γλώσσα του σώματός της, μακράν περισσότερο από τότε που ήσουν 20 και το μόνο που σ’ ένοιαζε ήταν να «χωθείς» κάπου. Τώρα, το αν θες να δείχνεις ότι έχεις αυτή την τεχνογνωσία, είναι ένα άλλο ζήτημα.

Επίσης, αυτό το εφηβικό, εκρηκτικό attitude που σε γέμιζε για όλους τους προαναφερόμενους λόγους ίσως να μη σε γεμίζει πια. Ωριμάζοντας σεξουαλικά, εκεί γύρω στα 30, αποδέχεσαι ότι μια αγκαλίτσα μετά το σεξ, είναι ωραίο πράγμα, όπως και το να μιλάς μαζί της και να νιώθεις οικειότητα πριν, κατά τη διάρκεια και μετά αυτού, αντί να γυρίζεις πλευρό ή να φεύγεις τρέχοντας. Το οποίο σημαίνει ότι επιτέλους τα προκαταρκτικά δεν είναι εκείνη η φάση που «κάνεις ό,τι πρέπει και καλά για να χαλαρώσει η άλλη, να ξε-ντραπεί και να το κάνετε επιτέλους». Τα χαίρεσαι, λοιπόν, όχι μόνο για ό,τι παίρνεις, αλλά και για ό, τι δίνεις. Κοινώς, σε ενδιαφέρει πιο πολύ να περάσει καλά και η παρτενέρ σου. Δεν το θεωρείς δεδομένο ας πούμε ότι θα γίνει έτσι κι αλλιώς.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις