Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δίκη ψευτογιατρού: Αναβολή για 23 Νοεμβρίου – Απών ο κατηγορούμενος
ΕΛΛΑΔΑ

Δίκη ψευτογιατρού: Αναβολή για 23 Νοεμβρίου – Απών ο κατηγορούμενος

Δίκη ψευτογιατρού: Η δικάσιμος αναβλήθηκε για τις 23/11 στην ίδια αίθουσα, σύμφωνα με ανακοίνωση της προέδρου του δικαστηρίου.

Για τις 23 Νοεμβρίου διακόπηκε η δίκη του «ψευτογιατρού», ο οποίος κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών, καθώς και των 16 συγκατηγορουμένων του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ο «ψευτογιατρός», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, εκμεταλλευόμενος την απελπισία ασθενών τους αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά και τους υπόσχονταν δήθεν ίαση από σοβαρές ασθένειες με «ματζούνια» και άλλα δήθεν δικά του άγνωστα στην επιστημονική κοινότητα σκευάσματα.

Κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της δίκης ο βασικός κατηγορούμενος, γνωστός και ως «Dr Kontos», ήταν απών καθώς δήλωσε ασθένεια, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων τέθηκε σειρά αιτημάτων για αλλαγή δικαστικής αίθουσας, καθώς η συγκεκριμένη δεν επαρκεί για να χωρέσει κατηγορούμενους, δικηγόρους, θύματα, μάρτυρες κ.λπ. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν σύμφωνα και με τις επόμενες δικασίμους που ανακοίνωσε η πρόεδρος του δικαστηρίου, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης θα πραγματοποιείται στην ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε άλλη αίθουσα που να καλύπτει τις ανάγκες μια πολυπρόσωπης δίκης.

Οι λόγοι της αναβολής και οι δηλώσεις των δικηγόρων

Όπως αναφέρθηκε, η διαδικασία ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου δεν προχώρησε, διότι ο 48χρονος, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος, δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για την παράσταση του συνηγόρου του. Παράλληλα, στο δικαστήριο τέθηκε και θέμα χωρητικότητας της αίθουσας με τον πρόεδρο μάλιστα του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρη Βερβεσό να βρίσκεται στο ακροατήριο, προκειμένου και επίσημα να θέσει θέμα για την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Ο συνήγορος των οικογενειών που έχασαν τα παιδιά τους, Δημήτρης Κουσιουρής δήλωσε: «Οι γονείς έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Θέλουν την παραδειγματική τιμωρία του κατηγορούμενου. Μέσω αυτή θα έρθει η δικαίωση και η κάθαρση». Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής Στέλιος Σούρλας σημείωσε ότι «οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου ότι δεν παρότρυνε τα θύματα να διακόψουν τη θεραπεία τους είναι ψευδείς».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις