Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Alyssa Milano – οικογένεια: «Πίστευα πως οι αποβολές ήταν μια τιμωρία μου για τις 2 αμβλώσεις!»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Alyssa Milano – οικογένεια: «Πίστευα πως οι αποβολές ήταν μια τιμωρία μου για τις 2 αμβλώσεις!»

Alyssa Milano - οικογένεια: Τι είπε η Αμερικανίδα ηθοποιός στο podcast «Me Becoming Mom».

Η Alyssa Milano μίλησε πρώτη φορά για όλα όσα την κάνουν να νιώθει άσχημα για τον εαυτό της ως μητέρα. Η ηθοποιός που σήμερα είναι μητέρα δύο παιδιών, του 10χρονου Milo Thomas και της 7χρονης Elizabella Dylan, μίλησε για τη μητρότητα και παραδέχτηκε τα λάθη που έκανε όταν ήταν πιο μικρή. Η 48χρονη ηθοποιός, όπως οι περισσότερες γυναίκες, έριξε το φταίξιμο στον εαυτό τους για τις δύο αποβολές που είχε στο παρελθόν. Η Milano νιώθει πως έχει «τιμωρηθεί» γι’ αυτό το μεγάλο λάθος της, κάτι που όπως δήλωσε η ίδια, της κόστισε για πολλά χρόνια τη μητρότητα.

Η ηθοποιός μιλώντας στο podcast «Me Becoming Mom» με την  Zoë Ruderman, είπε χαρακτηριστικά: «Λοιπόν, με τιμωρούν, οι αμβλώσεις που έκανα στα 20 μου». Η Milano πρόσθεσε ότι η ψυχοθεραπεία τη βοήθησε να ξεπεράσει με την πάροδο του χρόνου όλα αυτά τα άσχημα συναισθήματα που ένιωθε για τον εαυτό και της πράξεις της. «Δεν το είχα συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή», είπε. «Χρειάστηκε αρκετός χρόνος στη θεραπεία μου για να συνειδητοποιήσω ότι αυτό ήταν μια διαδικασία στην οποία εγώ η ίδια έβαζα τον εαυτό μου».

Οι αμβλώσεις

Δυστυχώς, πριν συνειδητοποιήσει πως χρειαζόταν τη βοήθεια ενός ψυχοθεραπευτή, η διαδικασία και ο φόβος της αυτοτιμωρίας την ακολούθησε μέχρι και τα πρώτα χρόνια της μητρότητας, όταν ήδη είχε αποκτήσει τον γιο και την κόρη της. «Πάντα ένιωθα αυτό που όλες οι μητέρες σκεφτόμαστε “Τι θα συμβεί αν πάθουν κάτι τα δύο μικρά παιδιά μου, που αγαπώ τόσο πολύ; Και μετά σκεφτόμουν πως μηπως κάποιος μου τα πάρει, ίσως γιατί μπορεί να είναι καρμικό να συμβεί». Η ηθοποιός της επιτυχημένης σειράς «Charmed» είχε μιλήσει στο παρελθόν για τις δύο αμβλώσεις που είχε κάνει το 1993 κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου του δικού της podcast, «Sorry Not Sorry», το 2019. «Δεν ήμουν έτοιμη για να γίνω μητέρα», εξήγησε τότε η ακτιβίστρια του #MeToo, προσθέτοντας ότι έκανε τις δύο αμβλώσεις αφού έμεινε έγκυος ενώ ήταν σε σχέση και έπαιρνε αντισυλληπτικά χάπια.

«Ήταν καταστροφικό», είπε. «Μεγάλωσα σε μια καθολική οικογένεια και ξαφνικά ήρθα σε σύγκρουση με την πίστη μου. Μια πίστη που νόμιζα πως ενδυνάμωνε μόνο τους άνδρες οι οποίοι ήταν οι μόνοι τελικά που μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις σχετικά με το τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται. Είχα καριέρα και μέλλον και δυνατότητες. Και πολλές φορές υπέφερα από κρίσεις πανικού». Μιλώντας για την πρώτη της άμβλωση είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Το επέλεξα! Ήταν επιλογή μου. Και ήταν απολύτως η σωστή επιλογή για μένα», είπε στους ακροατές της. «Δεν ήταν εύκολη. Δεν ήταν κάτι που ήθελα, αλλά ήταν κάτι που χρειαζόμουν». Λίγους μήνες αργότερα, η Milano ανακάλυψε ότι ήταν ξανά έγκυος. Διέκοψε και τη δεύτερη εγκυμοσύνη.

Το κίνημα #metoo και ο κορονοϊός

Η Αμερικανή ηθοποιός και ακτιβίστρια στο κίνημα #metoo, μέσα από το βιβλίο της με τίτλο “Sorry Not Sorry” έχει αναφερθεί εκτενώς στο θέμα καταθέτοντας την προσωπική της εμπειρία ενώ περιέγραψε και μια στιγμή την ώρα του τοκετού που έφερε στη μνήμη της τη σεξουαλική επίθεση που είχε υποστεί όταν ήταν μικρή. «Θυμήθηκα κάποια στιγμή (κατά τη γέννα) ότι δεν απολάμβανα πραγματικά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι είχαν πρόσβαση στον κόλπο μου». Η Milano, η οποία βοήθησε στην ευαισθητοποίηση του κινήματος #MeToo το 2017, έχει μιλήσει στο παρελθόν για τη σεξουαλική επίθεση στην εφηβεία της.

Μέσα στους celebrities που μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία που βίωσαν με τον κορονοϊό και τα συμπτώματα που πέρασαν, ήταν και η Alyssa Milano, η οποία από εκείνη τη στιγμή δε σταματά να προτρέπει τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Ήξερα ότι ήταν κάτι στο οποίο ήθελα να συμμετάσχω, γιατί δεν βλέπω πώς θα τελειώσει αυτό εάν δεν εμβολιαστούμε. Έτσι, αν μπορώ να εκμεταλλευτώ την εμπειρία μου, έχοντας περάσει COVID και μπορώ να βοηθήσω τους άλλους, τότε είμαι έτοιμη γι ‘αυτό», είχε αναφέρει στο People. Η ηθοποιός είχε δηλώσει πως εξακολουθεί να βιώνει δύσπνοια και ταχυπαλμία, εξάντληση και πόνους τις περισσότερες ώρες της ημέρας. «Προσπαθώ να ξεκουράζομαι περισσότερο, να πίνω πολύ νερό, να παίρνω τα συμπληρώματά μου και να κάνω το καλύτερο που μπορώ για τον εαυτό μου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις