Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Led Zeppelin βιογραφία: Ο Μπομπ Σπιτζ αποκαλύπτει έναν “φρικτό βιασμό με ψάρια”
ΚΟΣΜΟΣ

Led Zeppelin βιογραφία: Ο Μπομπ Σπιτζ αποκαλύπτει έναν “φρικτό βιασμό με ψάρια”

Led Zeppelin βιογραφία: Μυστικά από τη δεκαετία του '70 φέρνει στο φως το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου, Μπομπ Σπιτζ

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την τελευταία επανένωση του βρετανικού ροκ συγκροτήματος, Led Zeppelin, αλλά το στίγμα που άφησαν στη μουσική παραμένει αναλλοίωτο. Μερικές, όμως, ιστορίες της μπάντας βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι. Το βιβλίο του δημοσιογράφου, Μπομπ Σπιτζ με τίτλο «Led Zeppelin: Η βιογραφία», φέρνει στο φως ορισμένα μυστικά σεξουαλικής κακοποίησης που πιθανώς τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος δεν θα αποκάλυπταν ποτέ (ο ντράμερ, Τζον Μπόναμ, πέθανε το 1980).

Στο τέλος μιας περιοδείας στο Σιάτλ με το επίσης ροκ συγκρότημα, Vanilla Fudge, οι μάνατζέρ τους επέστρεψαν στο ξενοδοχείο που έμεναν όλοι με έναν κουβά με ψάρια που είχαν ψαρέψει και τα άφησαν στο δωμάτιο του Τζον Πολ Τζόουνς μέχρι να φύγουν από το ξενοδοχείο. Εκεί, ο μπασίστας των Led Zeppelin κάπνιζε μαριχουάνα με τον ντράμερ των Vanilla Fudge, Κάρμιν Άπρις, και μια 17χρονη θαυμάστρια, με το όνομα Τζάκι. Η Τζάκι είχε ζαλιστεί από τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο βιβλίο του δημοσιογράφου, και οι δύο άντρες την πίεσαν να γδυθεί. Όταν το έκανε, άρχισαν να την χτυπούν με τα ψάρια, αφήνοντάς της σημάδια στην πλάτη και στο στόμα, εξομολογείται ο Άπρις έπειτα από τόσα χρόνια.

Αλλά δεν τελείωσαν εκεί…

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα αργότερα, όπως εξηγεί ο τραγουδιστής, Ρόμπερτ Πλαντ. Συνέχισαν να τρίβουν τα ψάρια στα γεννητικά της όργανα και στη συνέχεια να τα εισχωρούν στον κόλπο της. Μόλις τελείωσαν, ούρησαν και αφόδευσαν πάνω της.

Οι Led Zeppelin συνέχισαν τις σεξουαλικές κακοποιήσεις καθ’ όλη τη δεκαετία του ’70. Το 1972 στο Λος Άντζελες, ο Τζίμι Πέιτζ αποπλάνησε μια νεαρή φαν με το όνομα Λόρι Μάτιξ. Ήταν μόλις 14 ετών. Η ίδια η Μάτιξ αναφέρει στον συγγραφέα του βιβλίου ότι δεν πρέπει να ξεχαστεί και η ληστεία που έκανε το συγκρότημα σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης την ίδια χρονιά, όταν έκλεψαν 200.000 δολάρια από το χρηματοκιβώτιο. Η Μάτιξ εξομολογείται ότι ήταν ερωτευμένη με τον Πέιτζ, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπεται το γεγονός ότι ήταν μόλις 14 ετών. Στις 11 Δεκεμβρίου 2007 εμφανίστηκαν για πρώτη φορά έπειτα από 19 χρόνια, στην «Ο2 Arena» του Λονδίνου, μπροστά σε 20.000 θαυμαστές τους. Ήταν η τελευταία επίσημη συναυλία τους και στη θέση Μπόναμ, έπαιξε ο γιος του, Τζέισον.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις