Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φεστιβάλ – Τράβις Σκοτ: Εγκεφαλικά νεκρή μία 22χρονη τραυματίας
ΚΟΣΜΟΣ

Φεστιβάλ – Τράβις Σκοτ: Εγκεφαλικά νεκρή μία 22χρονη τραυματίας

Φεστιβάλ - Τράβις Σκοτ: Οι άνθρωποι της ασφάλειας είχαν οδηγίες να αναφέρονται στους νεκρούς ως «στρουμφάκια»

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που περιβάλλουν την τραγωδία με τους 8 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες στο φεστιβάλ Astroworld την ώρα του σόου του Travis Scott. Οι εργαζόμενοι στην ασφάλεια του φεστιβάλ έλαβαν οδηγίες να αναφέρουν τους πιθανούς νεκρούς θεατές ως «στρουμφάκια», σύμφωνα με ένα σχέδιο ιατρικής αντιμετώπισης ασφαλείας και έκτακτης ανάγκης. Ενώ μάρτυρες των όσων τραγικών συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα περιέγραψαν ότι τα θύματα είχαν γίνει «μαύρα και μπλε».

Βίντεο: Όταν ο αδικοχαμένος Κερτ των Nirvana έβαλε το κοινό “πάνω” από την παράσταση

Το Σχέδιο Επιχειρήσεων Εκδηλώσεων 56 σελίδων, το οποίο ελήφθη από το CNN, δίνει οδηγίες στο προσωπικό του NRG Park στο Χιούστον να μην χρησιμοποιούν ποτέ τους όρους «νεκρός» ή «αποθανών» στους ασυρμάτους. Ο Scoremore, ο παραγωγός με έδρα το Όστιν, έδωσε εντολή στους εργαζόμενους να χρησιμοποιήσουν την κωδική λέξη που δανείστηκαν από τους μπλε χαρακτήρες των κινουμένων σχεδίων. Δεν είναι σαφές γιατί επιλέχθηκε ο όρος «smurf» (στρουμφάκι) ή αν το προσωπικό χρησιμοποίησε όντως τον κωδικό στο ραδιόφωνο όταν αναφερόταν στα θύματα του Astroworld – μερικά από τα οποία περιγράφηκαν από αυτόπτες μάρτυρες ότι έγιναν μπλε καθώς πνίγονταν, ανέφερε η Houston Chronicle.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου του Δημάρχου του Χιούστον, Μπρεντ Τέιλορ, δήλωσε ότι η χρήση της κωδικής λέξης στο σχέδιο, το οποίο προετοιμάστηκε πριν από το θανατηφόρο συμβάν της Παρασκευής, ήταν «επιχειρησιακή».

Eγκεφαλικά νεκρή μία 22χρονη τραυματίας

Οκτώ άτομα ηλικίας μεταξύ 14 και 27 ετών σκοτώθηκαν και περίπου 300 τραυματίστηκαν –μεταξύ των οποίων ένα 9χρονο αγόρι που βρίσκεται σε κώμα– όταν μια μάζα θαυμαστών μεταξύ των 50.000 θεατών όρμησαν στη σκηνή ποδοπατώντας τους υπολοίπους κατά τη διάρκεια της συναυλίας του ράπερ Travis Scott. Μία θεατής της συναυλίας κηρύχθηκε εγκεφαλικά νεκρή από τους γιατρούς μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό της Η Bharti Shahani, μια 22χρονη φοιτήτρια στο Texas A&M University, παρακολούθησε το φεστιβάλ στο NRG Park στο Χιούστον του Τέξας, με την αδερφή της και την ξαδέρφη της πριν χωριστούν μέσα στο πλήθος.

«Μόλις ένα άτομο έπεσε, οι άνθρωποι άρχισαν να ανατρέπονται σαν ντόμινο. Ήταν σαν μια καταβόθρα. Οι άνθρωποι έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλο», είπε στο ABC13 η ξαδέρφη της Bharti, Mohit Bellani. «Ήταν στρώματα σωμάτων στο έδαφος. Παλεύαμε να ανέβουμε στην κορυφή και να αναπνεύσουμε για να παραμείνουμε ζωντανοί». Αφού βγήκαν από την ταραχή, τόσο η Bellani όσο και η αδερφή της Bharti, Namrata Shahani, έχασαν τα κινητά τους τηλέφωνα και δεν μπορούσαν να βρουν τον Bharti. «Μόλις αφήσαμε το χέρι της, την επόμενη φορά που την είδαμε, ήμασταν στο ER», είπε η Namrata στο ABC13.

Η Bharti έλαβε τις πρώτες βοήθειες σε ασθενοφόρο από τους πρώτους τραυματιοφορείς που έφτασαν στο χώρο και μεταφέρθηκε στο Houston Methodist Hospital. Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένη στο νοσοκομείο από το βράδυ της συναυλίας μέχρι και χθες που οι γιατροί ανέφεραν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις