Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Βάνα Μπάρμπα – Κυριαζής: Ο μεγάλος έρωτας και το τραγούδι που έγραψε για εκείνη
LIFESTYLE

Βάνα Μπάρμπα – Κυριαζής: Ο μεγάλος έρωτας και το τραγούδι που έγραψε για εκείνη

Βάνα Μπάρμπα - Κυριαζής: Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Χρήστου Κυριαζή. Ο τραγουδιστής άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 68 ετών μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Η πρώην σύντροφος του Χρήστου Κυριαζή, Βάνα Μπάρμπα, μίλησε σοκαρισμένη στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου «Super Κατερίνα». «Ο Χρήστος είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια. Είχε δίπλα του μια κυρία, στυλοβάτη στη ζωή του. Την Σοφία που φρόντιζε τα πάντα και νομίζω αυτή η γυναίκα χρειάζεται στήριξη αυτή τη στιγμή. Αυτή η γυναίκα έχει αναλάβει όλη του τη ζωή και τα θερμά συλλυπητήρια αξίζουν σε αυτή τη γυναίκα. Τη Σοφία.

Εμένα είναι ένα κομμάτι της ζωής που έφυγε οριστικά. Ήταν ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, μια μεγάλη προσωπικότητα, ένα λαμπρό μυαλό και σπουδαίος άνθρωπος. Η εποχή τους ανθρώπους αυτούς τους βγάζει έξω και κρατάει ανθρώπους πιο υποδεέστερους και πιο δευτέρους. Είχε απομονωθεί τα τελευταία χρόνια. Τον είχα δει. Είχαμε πάει και στην τελευταία του συναυλία στον Πειραιά. Ήταν πάντα εξαιρετικός και ήμουν τυχερή που τον γνώρισα. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο», είπε η Βάνα Μπάρμπα μη μπορώντας να συμπληρώσει κάτι άλλο από τα δάκρυα και τη συγκίνησή της.

Βάνα Μπάρμπα – Κυριαζής: Το τραγούδι για τον έρωτά του

Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, πριν παντρευτεί ο Χρήστος Κυριαζής και δημιουργήσει τη δική του οικογένεια, ο δίσκος του «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» απογείωσε την καριέρα του. Ηταν η περίοδος που υπήρξε ζευγάρι με τη Βάνα Μπάρμπα η οποία μάλιστα πρωταγωνιστούσε και στο βιντεοκλίπ της μεγάλης του επιτυχίας «Έχω Κλάψει». Η μυθολογία γύρω από αυτό το τραγούδι είναι αντάξια της επιτυχίας του καθώς λέγεται ότι έχει γραφτεί για χάρη της ηθοποιού και του έρωτά τους που έληξε άδοξα.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της η Βάνα Μπάρμπα είχε δηλώσει για τον Χρήστο Κυριαζή: «Ήμασταν μαζί δύο χρόνια περίπου. Έχω να θυμάμαι υπέροχα πράγματα και χαθήκαμε, όταν μου έφερε το καροτσάκι για την κόρη μου. Πέρασα υπέροχα. Για μένα ήταν από τις πιο ωραίες μου σχέσεις. Τον αγαπάω βαθιά και οι άνθρωποι που αγαπιούνται, στην ουσία δεν χωρίζουν ποτέ. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να έχουμε ποιοτικές σχέσεις και όχι ποσοτικές».

«Θεωρώ ότι είναι ένας μεγάλος καλλιτέχνης και με την αποχή του έδειξε ότι δε συμβιβάστηκε όλα αυτά τα χρόνια και απέδειξε πόσο μεγάλα τραγούδια έχει γράψει. Τα τραγούδια του δεν είναι απλοϊκά, είναι απλά γραμμένα, αλλά “μεγάλα”, όπως γράψανε οι παλιοί. Σ’ ένα κουτί από τσιγάρα, λίγα λόγια, αλλά αληθινά και δυνατά. Το “Δεν προσκύνησα” θεωρώ ότι είναι από τα μεγαλύτερα του τραγούδια, παρόλο που εμένα μ’ έχουν συνυφασμένη μαζί του με το “Έχω κλάψει”», είχε προσθέσει η Βάνα Μπάρμπα.

Μάλιστα το εν λόγω κομμάτι ο Χρήστος Κυριαζής το είχε αφιερώσει live στη Βάνα Μπάρμπα όταν η ίδια τον είχε επισκεφτεί το 2016 στην σκηνή του Άνοδος Stage. Εκείνη δεν δίστασε να ανέβει στην σκηνή και μαζί τραγούδησαν live το «Έχω Κλάψει» το χαρίζοντας μοναδικές στιγμές στους παρευρισκόμενους.

Τι έλεγε ο Κυριαζής για τη γνωριμία του με τη Βάνα Μπάρμπα

Σε συνέντευξή του στα Νέα το 2020 ο Χρήστος Κυριαζής είχε μιλήσει για τον έρωτά του με την Βάνα Μπάρμπα:

Με τη Bάνα πάντως γίνατε τότε αστικός μύθος.

Μεγάλη ιστορία.

Πώς τη γνωρίζετε;

Εγώ ήμουν παντρεμένος. Σε εξόδους τυχαία έβλεπα τη Βάνα. Χωρίζω. Κάποια στιγμή έχω μια άλλη σχέση. Κάποτε, δεν ξέρω πώς γίνεται, ήμαστε καλεσμένοι σε θέατρο, τσακωθήκαμε με την τότε σύντροφό μου, φεύγω και όπως φεύγω πέφτει πάνω μου η Βάνα. Εγώ τότε είχα και ένα μουσικό καφενείο στην Καστέλλα. Μου τηλεφωνάει η κοπέλα που είχα εκεί: Ελα στο μαγαζί, έχει έρθει με παρέα η Βάνα Μπάρμπα. Πάω εκεί, ωραία τύπισσα, ωραία παρέα, και με κάλεσε να πάμε μαζί στο χωριό της, στο Ασπροκκλήσι, στην Ηπειρο. Ετσι ξεκίνησε η ιστορία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις