Συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν: Πιθανές συνομιλίες των δύο προέδρων στις αρχές του 2022

ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν – Μπάιντεν: Πιθανές συνομιλίες των δύο προέδρων στις αρχές του 2022

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Συνάντηση Πούτιν - Μπάιντεν: Υπάρχει η σκέψη οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας να πραγματοποιήσουν και μια βιντεοδιάσκεψη πριν το τέλος του 2021.

10.11.2021 | 15:02

Πιθανή συνάντηση Πούτιν-Μπάιντεν θα έχουμε στις αρχές της επόμενης χρονιάς. Ειδικότερα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ρωσική εφημερίδα Kommersant, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθούν για συνομιλίες στις αρχές του 2022 και θα μιλήσουν μέσω βιντεοδιάσκεψης πριν από το τέλος της φετινής χρονιάς. Στο ρεπορτάζ της Kommersant αναφέρεται πως οι δύο πλευρές δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στις λεπτομέρειες ενός νέου γύρου συνομιλιών, όμως το προκαταρτικό σχέδιο είναι να πραγματοποιηθεί μια βιντεοδιάσκεψη μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς.

Έπειτα, σχεδιάζεται να ακολουθήσει μια συνάντηση δια ζώσης νωρίς τον ερχόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά συμφωνιών, στις οποίες κατέληξαν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Γενεύης, ενώ οι συνομιλίες θα έχουν εκτεταμένη ατζέντα. Υπενθυμίζεται πως οι δύο πρόεδροι, Μπάιντεν και Πούτιν, βρέθηκαν στην ελβετική πόλη τον Ιούνιο.

Δηλώσεις από το Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο γνωστοποίησε την Τρίτη στους δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει ακόμη σταθερό χρονοδιάγραμμα για ένα νέο γύρο συνομιλιών, όμως τόσο η Μόσχα όσο και η Ουάσιγκτον συμφωνούν ότι οι συνομιλίες αυτές χρειάζονται. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως «υπάρχει κατανόηση ότι χρειάζεται μια συνάντηση, ότι η επικοινωνία ανάμεσα στους δύο πρόεδρους θα πρέπει να συνεχισθεί». Παρόλα αυτά, αξίζει να αναφερθεί ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε χαμηλό επίπεδο εξαιτίας μιας σειράς ζητημάτων, μεταξύ των οποίων αυτά της Ουκρανίας και της Συρίας, καθώς και η φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

Exit mobile version