Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολλανδία: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολλανδία: Μια πρωτοποριακή εφαρμογή

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές θα καταγγέλλουν μέσω app ότι τους προσέγγισαν για παράνομο στοιχηματισμό.

Η Ένωση Επαγγελματιών Ποδσοφαιριστών της Ολλανδίας προχωράει στην ανάπτυξη εφαρμογής, στην οποία οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλλουν ανώνυμα την προσέγγισή τους για παράνομο στοιχηματισμό. Σε μια κίνηση με γνώμονα την κάθαρση του ποδοσφαίρου προχώρησε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Ολλανδίας, μιας χώρας που “φιλοξενεί” πολλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, μεταξύ άλλων τους διεθνείς Βαγγέλη Παυλίδη, Παντελή Χατζιδιάκο και Τάσο Δουβίκα.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ολλανδική «De Telegraaf», δημιούργησαν μια εφαρμογή στην οποία οι ποδοσφαιριστές θα μπορούν να καταγγέλουν ανώνυμα ότι προσεγγίστηκαν για παράνομο στοιχηματισμό, ως μέτρο περιορισμού αυτού του φαινομένου.

Το «κόκκινο κουμπί»

Το όνομα της εφαρμογής ονομάζεται «Red Button» (κόκκινο κουμπί). Το σχέδιο είναι να συμμετέχουν όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της χώρας, προκειμένου να εμποδίζεται με αυτό και με άλλα μέτρα το παράνομο στοίχημα. Η κίνηση αυτή έχει ξεκινήσει στη Φινλανδία πριν από 10 χρόνια, ενώ η Κύπρος τη χρησιμοποιεί εδώ και δύο χρόνια. Μετά τη συμφωνία της UEFA με τη FIFPRO, το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί σε όλες τις χώρες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις