Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – Λαβρόφ: Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – Λαβρόφ: Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών πριν τη συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν

Δένδιας - Λαβρόφ: Σύμφωνα με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, οι δύο υπουργοί μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας μπροστά στη συνάντηση Μητσοτάκη-Πούτιν.

Τηλεφωνικά επικοινώνησαν σήμερα το μεσημέρι, Δευτέρα 8 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με το Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, όπως γνωστοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών με ανάρτηση στο Twitter. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο υπουργών Εξωτερικών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις ενόψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα στις 8 Δεκεμβρίου, αλλά και οι εξελίξεις στην περιοχή της Μεσογείου. Η συνάντηση στη Μόσχα ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει «κλειδώσει» εκτός απροόπτου για τις 8 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Αύγουστο στην επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας, με αφορμή τη ρωσική συνδρομή στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πυρκαγιών, είχε δεχθεί εκ νέου την πρόσκληση του Βλαντιμίρ Πούτιν να ταξιδέψει στη Μόσχα. Από τα διαμειβόμενα σε εκείνη τη συνομιλία που δημοσιοποιήθηκαν, είχε γίνει γνωστό ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα πραγματοποιείτο πριν από το τέλος του 2021. Το ενδεχόμενο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Μόσχα εντός του 2021 είχαν συζητήσει οι υπουργοί εξωτερικών Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη συνάντησή τους στο Σότσι τον περασμένο Μάιο. Είχαν θέσει επί τάπητος και ορισμένες πτυχές αυτού του ταξιδιού.

Πότε συναντήθηκαν τελευταία φορά Μητσοτάκης και Πούτιν

Βλαντίμιρ Πούτιν και Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν συναντηθεί τελευταία φορά τον Μάιο του 2016, όταν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας είχε επισκεφτεί την Ελλάδα. Το δύσκολο καλοκαίρι του 2020, ο Ρώσος Πρόεδρος ήταν ένας από τους πρώτους ηγέτες που είχε επικοινωνήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχε εκθέσει την τουρκική προκλητικότητα όπως αυτή εξελισσόταν με την παράνομη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις νότια του Καστελόριζου αλλά και με την απόφαση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις