Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δένδιας – επίσκεψη Ρώμη: Η ανάρτηση του Έλληνα υπ. Εξωτερικών για τις σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας – επίσκεψη Ρώμη: Η ανάρτηση του Έλληνα υπ. Εξωτερικών για τις σχέσεις Ελλάδας-Ιταλίας

Δένδιας - επίσκεψη Ρώμη: Στην ιταλική πρωτεύουσα συνάντησε ο Έλληνας ΥΠΕΞ τον ομόλογό του, με τον οποίο συζήτησαν για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ιταλίας και για άλλα πολλά.

Ανάρτηση στο Twitter έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τις σχέσεις Ελλάδας και Ιταλίας, ύστερα και από τη συνάντησή του στη Ρώμη με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο. Συγκεκριμένα, έγραψε πως Ελλάδα και Ιταλία μοιράζονται στενούς, ιστορικούς δεσμούς και κοινό όραμα για πιο ισχυρή ΕΕ. Η συνάντηση των δύο υπουργών έγινε στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο κ. Δένδιας στη Ρώμη και το Βατικανό. Στην ατζέντα των συνομιλιών βρέθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων και η συνεργασία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και περιφερειακά θέματα με έμφαση σε Λιβύη, Δυτικά Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή.

O Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψή του στο Βατικανό, αύριο, αναμένεται να έχει συνάντηση με το γραμματέα της Αγίας Έδρας καρδινάλιο Πιέτρο Παρολίν. Στο πλαίσιο της ίδιας επίσκεψης, ο υπουργός Εξωτερικών θα εγκαινιάσει έκθεση ελληνικής τέχνης, την οποία διοργανώνει η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αγία Έδρα, με θέμα την απεικόνιση της ανθρώπινης μορφής στη νεοελληνική τέχνη, από τη μεταβυζαντινή περίοδο στη σύγχρονη εποχή.

https://twitter.com/NikosDendias/status/1457674355480088578?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1457674355480088578%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fpolitiki%2Fstory%2F288552%2Fdendias-ellada-kai-italia-moirazontai-stenoys-istorikoys-desmoys

 

Το πλούσιο πρόγραμμα του Νίκου Δένδια στη Ρώμη

Την Τρίτη, 9 Νοεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, La Sapienza, όπου θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821». Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας θα επισκεφθεί την ιταλική Βουλή των Αντιπροσώπων και θα συναντηθεί με τον Πιέρα Φασίνο, πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων. Μετά τη συνάντηση αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντήσει τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συνομιλιών αναμένεται να συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς, η συνεργασία εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα Δυτικά Βαλκάνια, η κατάσταση στη Λιβύη και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Κατόπιν, ο υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την έδρα του World Food Program, όπου αναμένεται να έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή εκτελεστικό διευθυντή του Αμίρ Μαχμούντ Αμπντάλα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις