Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της Αστυνομίας
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά Ασπρόπυργος: Επιχείρηση της Αστυνομίας

Ρομά Ασπρόπυργος: Συνελήφθησαν τρεις Ρομά και ένας Αλβανός, καθώς στις οικίες του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά.

Στοχευμένες, οργανωμένες και πολυπρόσωπες αστυνομικές επιχειρήσεις σε καταυλισμούς Ρομά, όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι βρίσκουν «άλλοθι» και κρησφύγετο ομάδες ένοπλων Ρομά σε βάρος και της πλειοψηφίας των φιλήσυχων ομόφυλών τους, όλα δείχνουν ότι ξεκινά η Αστυνομία. Στόχος, οι εστίες ανομίας ενόπλων κακοποιών, οι οποίοι επιδίδονται σε διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, όσο το δυνατόν να εκλείψουν και οι παραβάτες να αφοπλισθούν αλλά και να τερματιστεί η δράση τους σε όλα τα επίπεδα ανομίας. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, όταν ανακοίνωνε τις νέες τομές στην ΕΛ.ΑΣ, είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, στο φόντο του τραγικού τέλους της καταδίωξης στο Πέραμα με έναν νεκρό.

«Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Στο πλαίσιο, λοιπόν, του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, όπως ανακοινώθηκε, σχεδιάσθηκε και πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Έφοδος σε τέσσερις οικίες

Η επιχείρηση έλαβε χώρα σε καταυλισμό Ρομά και ειδικότερα σε τέσσερις οικίες όπου διέμεναν ύποπτοι για έκνομες ενέργειες. Συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Τμημάτων Ασφαλείας Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, του Αστυνομικού Τμήματος Ασπροπύργου, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων. Συνελήφθησαν, αναφέρει η Αστυνομία, στο πλαίσιο της ανωτέρω επιχείρησης τέσσερα άτομα (σ.σ τρεις Ρομά κι ένας Αλβανός υπήκοος), για -κατά περίπτωση- ρευματοκλοπή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς και για μη έκδοση δελτίου ταυτότητας.

 

Πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις οικίες και κατασχέθηκαν: Τέσσερις καραμπίνες, περίστροφο, γεμιστήρας, 41 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων, ποσότητα κάνναβης βάρους 1,7 γραμμαρίου, δενδρύλλιο κάνναβης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις