Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παγώνη – Γεννηματάς: «Πόλεμος» για ράντζα και περιστατικά
ΕΛΛΑΔΑ

Παγώνη – Γεννηματάς: «Πόλεμος» για ράντζα και περιστατικά

Παγώνη - Γεννηματάς:Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη 

Επανέρχεται η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Ματίνα Παγώνη μετά τη διάψευση του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» για τα όσα κατήγγειλε περί «νύχτας του Αγίου Βαρθολομαίου» και με δήλωσή της στο ethnos.gr επισημαίνει ότι «η Διοίκηση του νοσοκομείου δεν ήταν εκεί». Η αντιπαράθεση μεταξύ της Διοίκησης του Νοσοκομείου Γεννηματάς της Αθήνας και της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΕΙΝΑΠ) Ματίνας Παγώνη έχει προκύψει με αφορμή την κατάσταση που επικράτησε τη νύχτα με τις εισαγωγές περιστατικών τόσο covid όσο και non – covid.

Η διοίκηση του νοσοκομείου, διέψευσε τα όσα κατήγγειλε η κ. Παγώνη το πρωί της Δευτέρας και με ανακοίνωση αναφέρει ότι τα περιστατικά ήταν μειωμένα στο νοσοκομείο, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ επανέρχεται και με δήλωσή της στο ethnos.gr, αναφέρει ότι «τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ».».

Ματίνα Παγώνη
Η δήλωση της Ματίνας Παγώνη

Η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο ethnos.gr διαψεύδει από την πλευρά της τον Διοικητή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να έρθετε να δείτε τα ράντζα σε όλες τις κλινικές. Γιατί τη νύχτα που γίνονταν όλα αυτά η Διοίκηση του Γεννηματάς δεν ήταν εδώ». Η Ματίνα Παγώνη σημειώνει μάλιστα σε έντονο ύφος: «Οι κλινικές του νοσοκομείου είναι γεμάτες από ράντζα από την παθολογική κλινική και αυτό δεν τιμά μια διοίκηση. Και η Διοίκηση δεν ήταν εδώ».

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς»

Νωρίτερα, το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» με επίσημη ανακοίνωση του διέψευσε την πρόεδρο του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη η οποία το πρωί της Δευτέρας έκανε λόγο για «Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο νοσοκομείο». Το νοσοκομείο ανέφερε ότι η εισαγωγή περιστατικών κορονοϊού παρουσιάζει σταθερότητα σε σχέση με την προηγούμενη εφημερία -δημοσιεύοντας μάλιστα αναλυτικά τους αριθμούς-  και υπογραμμίζει ότι δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε κλίνες από άλλη μονάδα υγείας, όπως ισχυρίστηκε η κυρία Παγώνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Αναφορικά με δηλώσεις της Προέδρου της ΕΙΝΑΠ ως προς τις εφημερίες στις 7-8/11/2021, διευκρινίζεται ότι το σύνολο των εισαγωγών Covid/ non Covid περιστατικών  παρουσιάζει σταθερότητα, συγκριτικά με την προηγούμενη ημερομηνία εφημέρευσης, ενώ ειδικά τα περιστατικά Covid  εμφανίζονται μειωμένα (16 έναντι 25 στις 30/10/2021). Σχετικά με τις επικουρικές κλίνες, στη χθεσινή εφημερία αναπτύχθηκαν 24 (35 στην εφημερία της 30ης Οκτωβρίου). Με την έκδοση εξιτηρίων, οι ασθενείς θα προωθηθούν σταδιακά στους θαλάμους των Κλινικών του Νοσοκομείου. Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Νοσοκομείο δεν υπήρξε ανάγκη και δεν πραγματοποιήθηκε καμία ενίσχυση σε υλικό  (επικουρικές κλίνες κλπ.), από το Γ.Ν.Ν.Θ. «ΣΩΤΗΡΙΑ» ή από άλλη  Μονάδα Υγείας. 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις