Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερέας με το βιτριόλι – απολογία: Αρνείται τη νέα κατηγορία ο υπό καθαίρεση ιερωμένος
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερέας με το βιτριόλι – απολογία: Αρνείται τη νέα κατηγορία ο υπό καθαίρεση ιερωμένος

Ιερέας με το βιτριόλι - απολογία: Σε συμπληρωματική απολογία που έδωσε σήμερα στην ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος αρνείται την απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο κατά συρροή.

Ο κατηγορούμενος ιερέας κατέθεσε σήμερα στην 24η ανακρίτρια πολυσέλιδο υπόμνημα απολογίας, με στόχο να αντικρούσει την κατηγορία που έχει διαμορφωθεί εις βάρος του. Στην άρνηση της νέας, αναβαθμισμένης κατηγορίας σε βάρος του κινήθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συμπληρωματικής του απολογίας στην ανακρίτρια. Υπενθυμίζεται πως ο ιερέας είναι υπό καθαίρεση, καθώς κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος Μητροπολιτών το περασμένο καλοκαίρι έξω από τη Μονή Πετράκη.

Ο κατηγορούμενος προφυλακίστηκε μετά την επίθεση. Να σημειωθεί ότι η δίωξη που αρχικά του είχε ασκηθεί αφορούσε στο αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, πλην όμως η κατηγορία αυτή αναβαθμίστηκε από την ανακρίτρια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και μάλιστα κατά συρροή. Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής απολογίας του ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε και πάλι στη φυλακή, αφού ήδη για την επίθεση με βιτριόλι έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος, ενώ για τα ίδια πραγματικά περιστατικά δε χωρεί νέα προφυλάκιση.

Τι είχε συμβεί

Η συνεδρίαση του συνοδικού δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη είχε ως αντικείμενο την επικύρωση της καθαίρεσης του 37χρονου ιερέα από την Ημαθία που κατηγορούταν για υπόθεση ναρκωτικών. Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης βρέθηκε ενώπιον του δευτεροβάθμιου συνοδικού δικαστηρίου με το ερώτημα της οριστικής καθαίρεσης. Μετά την ανακοίνωση της επικύρωσης της καθαίρεσής του, ο ιερέας έβγαλε δύο μπουκαλάκια από αναψυκτικό, τα οποία είχε γεμίσει καυστικό υγρό και το εκτόξευσε κατά των μελών του συνοδικού δικαστηρίου.

Ο δράστης πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το ένα από τα δύο μπουκαλάκια, πριν προλάβει να τον ακινητοποιήσει ο αστυνομικός, ο οποίος, επίσης, δέχθηκε μικροποσότητα από το καυστικό υγρό. Στη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκαν επίσης ο γραμματέας του συνοδικού δικαστηρίου και ελαφρότερα δύο δικηγόροι. Στη Μονή Πετράκη έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Οι επτά μητροπολίτες, που έφεραν τραύματα από το καυστικό υγρό στο πρόσωπο και τα χέρια, ήταν οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Άρτης, Κασσανδρείας, Ζακύνθου και Γουμενίσσης.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις