Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προκόπης Παυλόπουλος κορονοϊός: Εκτός νοσοκομείου με εξιτήριο ο πρώην ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκόπης Παυλόπουλος κορονοϊός: Εκτός νοσοκομείου με εξιτήριο ο πρώην ΠτΔ

Προκόπης Παυλόπουλος κορονοϊός: Εξιτήριο πήρε ο πρώην ΠτΔ μετά τη σύντομη νοσηλεία του στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» όπου νοσηλευόταν, πήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από rapid test, στο οποίο υποβλήθηκε, διαγνώσθηκε θετικός στον κορονοϊό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στις 6 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου την ημέρα της εισαγωγής του:

«Στις 06/11/2021 και ώρα 11:10 π.μ. εισήχθη στη Θεραπευτική Κλινική του Γ.Ν.Α. ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Καθηγητής Κος Προκόπιος Παυλόπουλος για προληπτικούς λόγους. Ο πρώην ΠτΔ είναι εμβολιασμένος, ασυμπτωματικός, η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ καλή και κρίθηκε (από τον θεράποντα ιατρό του) προληπτικά η ολιγοήμερη παρακολούθηση σε Νοσοκομειακό περιβάλλον, λόγω του ατομικού ιστορικού του ως ασθενής ΧΑΠ».

Ετοιμαζόταν να κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος έχει συμπληρώσει τα 71 έτη, είχε διαγνωστεί την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου θετικός στον κορονοϊό. Ο τέως ΠτΔ έχει κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου και ετοιμαζόταν να κάνει την τρίτη -δίχως όμως να προλάβει. Παραμένει απύρετος ενώ η εισαγωγή του στο νοσοκομείο έγινε, καθαρά για προληπτικούς λόγους, μετά από σύσταση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θάνου Δημόπουλου, λόγω του ιστορικού του.

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε ένα rapid test πριν από εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου στην Κύπρο και διαγνώστηκε θετικός. Θετική στον κορονοϊό βρέθηκε και η σύζυγός του, Σίσσυ Παυλοπούλου, η οποία παραμένει στο σπίτι, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανησυχίας, καθώς δεν έχει έντονα συμπτώματα. Ο Προκόπης Παυλόπουλος, που είχε υποβληθεί σε επέμβαση στεντ το 2018 στο Ωνάσειο, και λόγω του ιατρικού ιστορικού του κρίθηκε καλό να παρακολουθείται στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις