Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να αγοράσω καλά ακουστικά: Το αξεσουάρ που μας συντροφεύει
PLUS

Πώς να αγοράσω καλά ακουστικά: Το αξεσουάρ που μας συντροφεύει

Πώς να αγοράσω καλά ακουστικά: Πάμε λοιπόν να δούμε, τι θα πρέπει να προσέξουμε στην αναζήτησή μας για τα νέα μας ακουστικά.

Η μουσική μας συντροφεύει αρκετές ώρες της ημέρας και σε διάφορες από τις δραστηριότητές μας. Για να την απολαύσουμε όμως χωρίς να ενοχλούμε τους γύρω μας, χρειαζόμαστε ένα «καλό» ζευγάρι ακουστικά. Σίγουρα δεν υπάρχει το τέλειο ζευγάρι ακουστικών. Ευτυχώς όμως, στην αγορά υπάρχει ευρεία γκάμα, οπότε μπορούμε να επιλέξουμε βάσει των αναγκών του καθενός μας. Για κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως η άθληση, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη επιπλέον χαρακτηριστικά όπως για παράδειγμα το βάρος τους, η αντοχή τους στο νερό και στον ιδρώτα και άλλα.

Αρχικά τα ακουστικά χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες: Τα ακουστικά «ψείρες» και τα ακουστικά κεφαλής

Οι «ψείρες» προσφέρουν μεγαλύτερη άνεση και έχουν πολύ λιγότερο βάρος. Στα ακριβότερα μοντέλα οι συσκευασίες περιέχουν 3 διαφορετικά μεγέθη καλυμμάτων για να ταιριάζουν σε όλα τα αφτιά. Αν το κάλυμμα είναι από σιλικόνη κι όχι αφρώδες, προσφέρουν και μια ικανοποιητική απομόνωση από τους εξωτερικούς θορύβους.

Τα ακουστικά κεφαλής είναι πιο ογκώδη, πιο βαριά και κουράζουν στην πολύωρη χρήση. Υπερτερούν σαφώς στην ποιότητα ήχου αφού η μεγαλύτερη διάμετρος του ηχείου επιτρέπει καλύτερη αναπαραγωγή. Υπάρχουν δύο υποκατηγορίες, τα ανοικτού τύπου και τα κλειστού τύπου. Τα πρώτα αφήνουν και τους διπλανούς να ακούν ό,τι ακούμε, συνεπώς αν προορίζεται για ακρόαση σε μέσα μαζικής μεταφοράς καλύτερα να προτιμήσουμε τα κλειστού τύπου.

Τρόποι σύνδεσης

Εν συνεχεία υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης: ενσύρματα κι ασύρματα.

Τα ενσύρματα έχουν τον περιορισμό του καλωδίου καθώς και τις ιδιοτροπίες του … για αυτό καλό είναι να διαλέξουμε κάποια που να έχουν flat καλώδιο που έχει το πλεονέκτημα να μην μπερδεύεται. Επίσης, θα πρέπει το καλώδιο αυτό να έχει μήκος πάνω από ένα μέτρο, ώστε να μας προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων.

Τα ασύρματα φυσικά, προσφέρουν πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Χρειάζονται όμως φόρτιση και βέβαια μια συσκευή αναπαραγωγής που να υποστηρίζει Bluetooth σύνδεση. Συνήθως είναι λίγο πιο βαριά από τα ενσύρματα.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή έχει και η συσκευή αναπαραγωγής. Προφανώς δεν έχουν την ίδια ισχύ εξόδου ένα κινητό κι ένα οικιακό Hi-Fi. Επίσης πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες χρήσης. Αν για παράδειγμα κάνουμε κάποιο σπορ χρειάζεται οπωσδήποτε αυξημένη αντοχή στην εφίδρωση και να είναι ελαφρά. Αν μετακινούμαστε συχνά, μάλλον θα μας βολέψουν περισσότερο τα μοντέλα που διπλώνουν (foldable) και καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο στην τσάντα κ.ο.κ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις