Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Νέες ειρωνείες και προκλήσεις
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – Αγιά Σοφιά: Νέες ειρωνείες και προκλήσεις

Ερντογάν - Αγιά Σοφιά: Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053.

Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θυμήθηκε την Παρασκευή την Αγία Σοφία και συνεχάρη εαυτόν για το άνοιγμά της σε προσευχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και τον Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θέλει να μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές των Τούρκων την… ιδέα της Άλωσης έως και το 2053.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 80% των Τούρκων θεωρούν ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι λανθασμένη, ενώ το 70% ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι πάνω από το 50% κι αυτή η κατάσταση ανησυχεί έντονα.

Μάλιστα, ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου και πρώην υπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, υποστηρίζει ότι ο εθνικιστής Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ενδέχεται να ρίξει την κυβέρνηση, επικαλούμενος την οικονομική κρίση. Σε αυτό το κλίμα κανείς δεν ξέρει πού οδηγείται η Τουρκία.

“Εμείς με το όραμα του 2053, την έννοια της Άλωσης θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε στο νου και τις καρδιές της νέας γενιάς. Ανοίξαμε την Αγιά Σοφιά μας; Επίσης στην Αγιά Σοφιά μας, δόξα σοι Κύριε, προσευχόμαστε τις Παρασκευές; Προσευχόμαστε όλες τις στιγμές; Τι χαρά για εμάς!” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις