Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δημοπρασία – βασιλικά κοσμήματα: Μόνο προς εκλεκτούς τα προσωπικά αντικείμενα της θείας του τελευταίου Τσάρου
ΚΟΣΜΟΣ

Δημοπρασία – βασιλικά κοσμήματα: Μόνο προς εκλεκτούς τα προσωπικά αντικείμενα της θείας του τελευταίου Τσάρου

Δημοπρασία - βασιλικά κοσμήματα: Θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Sotheby's στη Γενέυη στις 10/11.

Σε δημοπρασία βγαίνουν τα κοσμήματα της Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Πάβλοβνα, της θείας του τελευταίου Τσάρου Νικόλαου Β’. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί από τον οίκο Sotheby’s και θα λάβει χώρα στις 10 Νοεμβρίου στη Γενεύη.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNNi, τα κοσμήματα δεν απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια αλλά μόνο στα γερά πορτοφόλια. Ξεχωρίζει ένα διαμαντένιο δακτυλίδι, ροζ χρώματος και βάρους 25,62 καρατίων με την τιμή του να υπολογίζεται από 3,9 εκατομμύρια δολάρια έως 5,9 εκατομμύρια δολάρια.

Το “αστέρι” της δημοπρασίας

Το συγκεκριμένο κόσμημα θεωρείται το «αστέρι» της δημοπρασίας του οίκου Sotheby’s που θα διεξαχθεί στη Γενεύη στις 10 Νοεμβρίου. «Είναι ένα πολύ όμορφο κόσμημα με εκπληκτικό χρώμα- συνδυάζει το ροζ και το πορτοκαλί», δήλωσε στο Reuters ο Ολιβιέ Βάγκνερ, επικεφαλής των πωλήσεων και ειδικός σε κοσμήματα στον οίκο Σόθμπις στη Γενεύη. Όπως εξηγεί: «Η αγορά έχει αυτή τη στιγμή μεγάλη δυναμική και μετά την πανδημία οι καταναλωτές είναι πολύ πρόθυμοι να αγοράσουν κοσμήματα και κυρίως κάτι που μπορούν να απολαύσουν».

Οι συλλέκτες ιστορικών πολύτιμων λίθων μπορούν να αποκτήσουν μία μεγάλη οβάλ καρφίτσα από ζαφείρι και διαμάντια και ασορτί σκουλαρίκια από την κοσμηματοθήκη της Μεγάλης Δούκισσας Μαρία Πάβλοβνα, της θείας του τελευταίου Ρώσου αυτοκράτορα Νικολάου Β’.

Ποια ήταν η θεία του Τσάρου

Όπως γράφει το CNNi, η Μεγάλη Δούκισσα Μαρία Πάβλοβνα της Ρωσίας ήταν η «βασίλισσα» της κοινωνικής ζωής στην Αγία Πετρούπολη. Ήταν σύζυγος του Μεγάλου Δούκα Βλαντιμίρ και είχε μια εκπληκτική συλλογή από κοσμήματα», επισημαίνει ο Ολιβιέ Βάγκνερ. Το βασιλικό σετ, που εμπιστεύτηκε στον φίλο της Βρετανό διπλωμάτη Άλμπερτ Χένρι Στόπφορντ, ο οποίος το μετέφερε στο Λονδίνο για φύλαξη μαζί με άλλα κοσμήματα, εκτιμάται από 280 χιλιάδες φράγκα έως 480.000 φράγκα, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Σόθμπις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η Πάβλοβνα δραπέτευσε από τη Ρωσία και πέθανε στη Γαλλία το 1920. Η καρφίτσα και τα σκουλαρίκια της πωλούνται από μια ευρωπαϊκή πριγκιπική οικογένεια που τα αγόρασε σε δημοπρασία το 2009, δήλωσε ο οίκος δημοπρασιών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις