Τουρκία – συλλήψεις: Χειροπέδες σε διαδηλωτές για προπηλακισμό μέλους του ΠΝ των ΗΠΑ

ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – συλλήψεις: Χειροπέδες σε διαδηλωτές για προπηλακισμό μέλους του ΠΝ των ΗΠΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Τουρκία - συλλήψεις: Σε συλλήψεις 17 ατόμων προχώρησαν οι τουρκικές αρχές

03.11.2021 | 20:52

Σε συλλήψεις 17 ατόμων προχώρησαν σήμερα οι τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, οι συλληφθέντες προπηλάκισαν και φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι ενός μέλους του πολιτικού προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ που βρισκόταν στην τουρκική πόλη στο πλαίσιο επίσκεψης. Βρίσκονταν εκεί διότι πραγματοποιούσαν μια διαμαρτυρία ενάντια στην αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή. Όπως αναφέρει το Reuters το γραφείο Τύπου του κυβερνήτη δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τυχόν κατηγορίες εναντίον της ομάδας.

Η ομάδα των διαδηλωτών είναι μέλη της οργάνωσης Ένωση Νέων Τουρκίας (TGB)και  κοινοποίησε στο Twitter φωτογραφίες του συμβάντος. Σε αυτές οι συγκεντρωμένοι φαίνονται να φώναζαν αντιαμερικανικά συνθήματα προς το μέλος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. Επικρίνοντας την υποστήριξη των ΗΠΑ στους μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG της Συρίας που χαρακτηρίζονται τρομοκράτες από την Άγκυρα, η οργάνωση ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είσαι εχθρός μας και δεν είσαι ευπρόσδεκτος εδώ. Δεν θα επιτρέψουμε σε Αμερικανούς στρατιώτες να περιφέρονται ελεύθεροι στα εδάφη μας. Γιάνκη τράβα σπίτι σου».

Κυβερνήτης αμερικανικού πλοίου: Το πλήρωμα ανυπομονεί να πάει στην Τουρκία

Τη Δευτέρα, ο κυβερνήτης του αμερικανικού πολεμικού πλοίου USS Mount Whitney είπε ότι το πλήρωμά του ότι ανυπομονεί να επισκεφθεί την Τουρκία και να «ενισχύσει τη σχέση μας με τους Τούρκους συμμάχους μας», καθώς έπλεε μέσω του Βοσπόρου για να συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα. Βέβαια, οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας παραμένουν τεταμένες τα τελευταία χρόνια λόγω διαφορών σχετικά με την πολιτική στη Συρία, την αγορά από την Άγκυρα ρωσικών συστημάτων αεράμυνας (S-400) καθώς και τις επιδώσεις της Τουρκίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την δυσαρέσκειά του αυτή την εβδομάδα για την παρουσία του πλοίου στην περιοχή και δυνάμεις του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα πραγματοποίησαν γυμνάσια με καταστροφή εχθρικών στόχων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η TGB πραγματοποίησε παρόμοια διαμαρτυρία το 2014 φορώντας κουκούλα στο κεφάλι Αμερικανών στρατιωτών που επέστρεφαν από ασκήσεις στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Exit mobile version