Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Σούπερ Λιγκ 1 – κορωνοϊός: Όχι οπαδοί σε αγώνες εκτός έδρας
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σούπερ Λιγκ 1 – κορωνοϊός: Όχι οπαδοί σε αγώνες εκτός έδρας

Σούπερ Λιγκ 1 - κορωνοϊός: Σε συνέχεια των χθεσινών ανακοινώσεων για νέα μέτρα κατά της πανδημίας, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ενημέρωσε με επιστολή του τη Σούπερ Λιγκ πως, πλέον, οι οπαδοί θα απαγορεύονται σε παιχνίδια εκτός έδρας.

Με επιστολή στη Σούπερ Λιγκ, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς ενημέρωσε πως πλέον οι οπαδοί δε θα μπορούν να παρευρίσκονται στους εκτός έδρας αγώνες των ομάδων τους. Μέχρι τώρα, από την αρχή της σεζόν φέτος, είχε αποφασιστεί ότι οι οπαδοί θα μπορούν να βρίσκονται σε παιχνίδια εκτός έδρας. Όμως, μετά και τη χθεσινή καταγραφή των κρουσμάτων και τις χθεσινές ανακοινώσεις νέων μέτρων από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, αλλάζουν τα πράγματα. Τώρα, πλέον, οι οπαδοί δε θα μπορούν να μετακινούνται, ακόμα και μεμονωμένα.

Αυτό σημαίνει ότι δε θα εμφανίζονται πια οπαδοί φιλοξενούμενης ομάδας σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Μπορεί από την αρχή της σεζόν, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε επισήμως το ελεύθερο, να γινόταν μετακίνηση οπαδών, είτε μεμονωμένα είτε ομαδικά, αλλά από εδώ και πέρα δεν θα γίνεται αυτό.

Τα χθεσινά μέτρα για το ποδόσφαιρο

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης χθες είχε νέα και για τις ομάδες. Συγκεκριμένα ο υπουργός προχώρησε σε ανακοινώσεις, οι οποίες θα προβλέπουν τιμωρίες πλέον για τους συλλόγους αν οι φίλαθλοι δε φοράνε από εδώ και πέρα τις μάσκες τους, όταν είναι στις εξέδρες. Συγκεκριμένα, ο Θάνος Πλεύρης μίλησε για  για τους συλλόγους αν οι φίλαθλοι -οι οποίοι είναι αποκλειστικά εμβολιασμένοι, αφού στους ανεμβολίαστους δεν επιτρέπεται η είσοδος- δεν φοράνε τις μάσκες τους: «Έχει παρατηρηθεί στους αθλητικούς χώρους που είναι αμιγώς για εμβολιασμένους αλλά είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, να μην τηρείται αυτό. Θα υπάρξει ποινή στις ομάδες που θα συνδυάζεται με την παρουσία φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια αν δεν τηρείται το μέτρο της χρήσης της μάσκας και των άλλων περιορισμών που πρέπει να υπάρχουν στα γήπεδα».

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Πλεύρης αφορούν όλα τα αθλήματα, όλες τις ομάδες και όλα τα πρωταθλήματα, δηλαδή, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, είτε για οποιοδήποτε άθλημα. Μία μέρα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας, σειρά πήρε η ΓΓΑ, μέσω του Μαυρωτά, ο οποίος είναι και επικεφαλής του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Με επιστολή του, λοιπόν, προς τη Λίγκα, έκανε γνωστό και τυπικά ότι από εδώ και πέρα θα απαγορεύεται η μετακίνηση οπαδών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις