Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – κορονοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – κορονοϊός: Ανησυχητική η αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων

Ρωσία - κορονοϊός: Εκτός ελέγχου με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες και τον Πούτιν να ανησυχεί.

Εκτός ελέγχου ο κορονοϊός στην Ρωσία με τα κρούσματα να αυξάνονται κατά χιλιάδες και τον Ρώσο πρόεδρο να ανησυχεί για την χώρα του. Η κατάσταση που παρατηρείται με τη διάδοση του κορονοϊού στη Ρωσία είναι πολύ δύσκολη, τέτοιος αριθμός νοσούντων δεν υπήρξε ποτέ, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια σύσκεψης επί στρατιωτικών θεμάτων.

«Στη χώρα μας διαμορφώνεται μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Οι νοσούντες φθάνουν τους 40.000, περισσότερους από 40.000 (το εικοσιτετράωρο). Αυτό δεν υπήρξε ποτέ» δήλωσε ο Πούτιν, επισημαίνοντας ότι πρέπει να συνεχισθεί η καταπολέμηση του κορονοϊού. Κατά την άποψή του, αυτό είναι σημαντικό για όλους τους πολίτες, και για τις ένοπλες δυνάμεις «είναι σημαντικό δύο και τρεις φορές», καθώς από αυτό εξαρτάται η ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων. Ο Ρώσος πρόεδρος ανέθεσε στο υπουργείο Άμυνας να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη στις ιατρικές πολιτικές υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με την αντιμετώπιση της πανδημίας και, αν χρειαστεί, να συμβάλει στην ανέγερση ιατρικών εγκαταστάσεων ταχείας κατασκευής.

Βλαντιμίρ Πούτιν,

Κλειστά σχολεία, εστιατόρια και μαγαζιά για εννιά ημέρες

«Λουκέτο» έβαλαν στη Μόσχα από τις 29 Οκτωβρίου και για εννέα ημέρες σχολεία, εστιατόρια, καταστήματα και υπηρεσίες που κρίνονται «μη απαραίτητες», σε μία προσπάθεια των αρχών να αναχαιτίσουν την έξαρση της πανδημίας του κορονοιού. Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι τα εστιατόρια, τα ινστιτούτα ομορφιάς, τα καταστήματα ρούχων ή επίπλων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι σχολές χορού και άλλες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά ως τις 7 Νοεμβρίου. «Μόνον τα καταστήματα που πωλούν φάρμακα, προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης θα παραμείνουν ανοιχτά», σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν, δήμαρχο της Μόσχας, που έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Με τις αρχές να αποδίδουν την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού ο Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δώσει εντολή όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν δύο ημέρες άδειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ποσοστό εμβολιασμού στη Ρωσία είναι μόλις 32,8%, όπως αναφέρει το «Our World in Data». Πρόκειται για χαμηλό ποσοστό σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες. Ωστόσο, παρά τις έντονες προσπάθειες του Κρεμλίνου να ενισχύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, πολλοί Ρώσοι παραμένουν καχύποπτοι για το εμβόλιο «Sputnik V», το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ασπίδα κατά της νόσου Covid.

ΜΕΘ νοσοκομεία γιατροί
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις