Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Οπαδοί Λάτσιο: Η γαλλική κυβέρνηση “φρενάρει” τη μετακίνησή τους στη Γαλλία
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Οπαδοί Λάτσιο: Η γαλλική κυβέρνηση “φρενάρει” τη μετακίνησή τους στη Γαλλία

Οπαδοί Λάτσιο: Με διάταγμά της η γαλλική κυβέρνηση απαγορεύει τη μετακίνησή τους στη γαλλική επικράτεια, βασίζοντας αυτήν την απόφαση στην ακροδεξιά και βίαιη συμπεριφορά που δείχνουν οι φίλοι της ομάδας στο εξωτερικό.

Διάταγμα εξέδωσε η γαλλική κυβέρνηση για απαγόρευση των οπαδών της Λάτσιο σε όλη τη γαλλική επικράτεια. Αυτό συνέβη διότι η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα αναμένεται να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ για τους ομίλους του Europa League. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανάν υπέγραψε και ανακοίνωσε νέο διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται η απαγόρευση μετακίνησης των οπαδών της Λάτσιο σε όλη τη χώρα. Η απόφαση αυτή δικαιολογείται και από το γεγονός πως η διάταξη κάνει λόγο για «βίαιη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών της Λάτσιο», που σημειώθηκε σε επαναλαμβανόμενη βάση «κατά τη διάρκεια ταξιδιών στο εξωτερικό». Η αναφορά, ειδικότερα, έγκειται στον «επαναλαμβανόμενο τονισμό φασιστικών τραγουδιών και την απόδοση ρωμαϊκών χαιρετισμών».

Απόρροια των παραπάνω ήταν η αντίδραση της ιταλικής ομάδας, η οποία κάνει λόγο για προσβολή των οπαδών της και τονίζει ότι η ίδια έχει κάνει ενέργειες για την καταπολέμηση της βίας. Ειδικότερα η απάντηση της Λάτσιο: «Η απόφαση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών να απαγορεύσει στους οπαδούς της Λάτσιο να ταξιδεύουν στην πόλη της Μασσαλίας δεν προκαλεί έκπληξη και είναι σύμφωνη με αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει οι ιταλικές αρχές στο πρώτο σκέλος. Μάλλον, οι μέθοδοι εφαρμογής του διατάγματος σε εθνική κλίμακα και οι αδικαιολόγητοι λόγοι του (που αναφέρθηκαν επίσης στα εθνικά δελτία ειδήσεων) προκαλούν έκπληξη. Η Λάτσιο δεν μπορεί να δεχτεί καμία προσβολή στους οπαδούς της. Ο σύλλογος έχει καταπολεμήσει τη βίαιη συμπεριφορά και κάθε είδους διάκριση με συγκεκριμένες ενέργειες, εντός και εκτός γηπέδων».

https://twitter.com/OfficialSSLazio/status/1455216387929038857

Τι είπε η επικεφαλής του ιταλικού ακροδεξιού κόμματος

Το διάταγμα της γαλλικής κυβέρνησης πυροδότησε και έντονες πολιτικές αντιδράσεις στην Ιταλία. Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος «Fratelli d’ Italia» Τζόρτζια Μελόνι ζήτησε την παρέμβαση της ιταλικής κυβέρνησης. Προχώρησε στις εξής δηλώσεις: «Η ιταλική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να επέμβουν μετά την ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείο Εσωτερικών. Είμαστε μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα άσχημο και προηγούμενο δεδικασμένο: Με αφορμή έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, στην προκειμένη περίπτωση το Μαρσέιγ – Λάτσιο, η κυβέρνηση ενός κράτους απαγορεύει την είσοδο στη χώρα σε πολίτες ενός άλλου απλά και μόνο επειδή δηλώνουν οπαδοί μιας ομάδας. Περιμένουμε από τον Ντράγκι να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η απαγόρευση εισόδου στη χώρα, όχι απλά η απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο, είναι κόντρα σε κάθε διεθνή νόμο για την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις