Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Euroleague: Με νέο αφεντικό
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Euroleague: Με νέο αφεντικό

Euroleague: Ο Τζόρντι Μπερτομέου τελειώνει και τυπικά το ερχόμενο καλοκαίρι, καθώς με ψήφους 6-5 των μετόχων απομακρύνεται από τη θέση του CEO της διοργάνωσης.

Ο Τζόρντι Μπερτομέου μετά από δυο δεκαετίες και βάλε στη Euroleague θα αποτελέσει παρελθόν το ερχόμενο καλοκαίρι από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η εποχή του Ισπανού παράγοντα στη Euroleague τελειώνει, καθώς με ψήφους 6-5 των μετόχων απομακρύνεται από τη θέση του στις 30/6/22, όπως ουσιαστικά είχαν προαναγγείλει πριν μερικές μέρες στο Δ.Σ. οι μέτοχοι. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη λοιπόν η απόφαση πάρθηκε και επίσημα, και παρότι η Εφές τα γύρισε στη ψηφοφορία και ψήφισε υπέρ του Μπερτομέου, δεν άλλαξε κάτι και με ψήφους 6-5 τελειώνει ο κύκλος του. Μάλιστα, μετά από την απόφαση αυτή των μετόχων πάγωσαν όλες οι πειθαρχικές διώξεις κατά ομάδων και προσώπων, κάτι που σημαίνει και αυτές κατά του Παναθηναϊκού και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο Καταλανός δικηγόρος προσπάθησε να μείνει στη θέση του μέχρι τελευταία στιγμή, όμως ήταν ειλημμένη η απόφαση για αλλαγή. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσθέσει στο… άρμα του την Αναντολού Εφές και να γίνουν πέντε οι ομάδες που τον υποστήριζαν, μετά τις τρεις ισπανικές, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια, αλλά και τη Φενέρμπαχτσε. Πάντως οι υπόλοιπες έξι ομάδες, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μακάμπι, Ζαλγκίρις, ΤΣΣΚΑ και Αρμάνι Μιλάνο, έχοντας την πλειοψηφία υπερίσχυσαν και πλέον η Ευρωλίγκα μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν θα πορευτεί με νέο CEO και αρκετές αλλαγές.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις