Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

21

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Φίλης: Υπερθεματίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλης: Υπερθεματίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Φίλης: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης προτείνει να μην ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν πάνε να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου. Ο κ. Φίλης εκφράζει τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι έχουν μειωθεί οι ρυθμοί του εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα και ιδίως στέκεται στη διαπίστωση ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη προσέλευση για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Φίλης με άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» τονίζει ότι καταθέτει μια πρόταση «όχι ιδιαίτερα δημοφιλή» καθώς «δεν είναι η στιγμή να χαϊδεύουμε αυτιά» και καταλήγει: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα (π.χ. ένα μήνα μετά την παρέλευση 6μήνου από τον πλήρη αρχικό εμβολιασμό) θα πρέπει προφανώς να παύει η ισχύς των πιστοποιητικών ελεύθερης πρόσβασης σε εργασία, πολιτιστικές δραστηριότητες, εστίαση, μεταφορές. Συμπολίτες που θα έχουν απολέσει μέγα μέρος της ανοσοποιητικής τους ικανότητας θα ήταν ανεύθυνο και επικίνδυνο να εξακολουθούν να κυκλοφορούν ως «πλήρως εμβολιασμένοι». Οφείλουμε να μιλήσουμε και για αυτό».

Καθήκον της κοινωνικής Αριστεράς

Ο Νίκος Φίλης χαρακτηρίζει εξαιρετικά επείγον καθήκον της κοινωνικής Αριστεράς να διαμορφώσει ένα πνεύμα συλλογικής κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης προκειμένου να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου υπέρ του εμβολιασμού. Ο κ. Φίλης επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει ατονήσει το ενδιαφέρον των πολιτών για τον εμβολιασμό επισημαίνοντας ενώ «η πανδημία δείχνει ξανά το σκληρό της πρόσωπο», την ίδια στιγμή «η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά έχει πιαστεί στον ύπνο της ανεμελιάς και της επικοινωνιακής διαχείρισης».

«Είδαμε την εικόνα που εξέπεμψε ο πρωθυπουργός μόλις πρόσφατα, στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα. Αντί να σημάνει γενικό συναγερμό και να επιδιώξει κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης, έκανε άλλη μια φορά φθηνή επικοινωνία για τα αυτιά των ψηφοφόρων της Ν.Δ., μη παραλείποντας να εγκαλέσει… τον ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνει ο κ. Φίλης. Εναντι 950.000 πολιτών που είχαν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τις 30 Απριλίου και θα έπρεπε εντός του Οκτωβρίου να λάβουν την «αναμνηστική» δόση, μόλις 350.000 άτομα φαίνεται να το έπραξαν, επισημαίνει ο Νίκος Φίλης και συμπληρώνει ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα αντιστροφής της κατάστασης.

«Το έλλειμμα στην τρίτη δόση μεταφράζεται σε έναν τεράστιο αριθμό συμπολιτών, των οποίων η ανοσία που διέθεταν έχει πλέον ατονήσει» λέει ο κ. Φίλης κάνοντας λόγο για «μια μάζα «ανεμβολίαστων – εμβολιασμένων» συμπληρώνοντας οι δείκτες της πανδημίας θα εκτροχιαστούν τελείως «αν στα 4 εκατ. των εντελώς ανεμβολίαστων θα έχουν προστεθεί άλλα 2 εκατ. (εκείνων χωρίς αναμνηστική δόση), προοιωνίζοντας μια εξαιρετικά αρνητική, να μην προδικάσω λέγοντας θανατηφόρα, εξέλιξη. Κι αυτό, ενώ οι έρευνες δείχνουν (βλ. Ισραήλ, 29.10.2021) ότι η προστασία που παρέχεται σε όσους έχουν κάνει την 3η δόση αυξάνει ώς και 93%».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις