Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρωσία – κορονοϊός: Κλειστά σχολεία, εστιατόρια και μαγαζιά για εννιά ημέρες
ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – κορονοϊός: Κλειστά σχολεία, εστιατόρια και μαγαζιά για εννιά ημέρες

Ρωσία - κορονοϊός: «Λουκέτο» βάζουν στη Μόσχα από σήμερα και για εννέα ημέρες σχολεία, εστιατόρια, καταστήματα και υπηρεσίες που κρίνονται «μη απαραίτητες».

«Λουκέτο» βάζουν στη Μόσχα από σήμερα και για εννέα ημέρες σχολεία, εστιατόρια, καταστήματα και υπηρεσίες που κρίνονται «μη απαραίτητες», σε μία προσπάθεια των αρχών να αναχαιτίσουν την έξαρση της πανδημίας του κορονοιού. Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας ανακοίνωσαν ότι τα εστιατόρια, τα ινστιτούτα ομορφιάς, τα καταστήματα ρούχων ή επίπλων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι σχολές χορού και άλλες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστά ως τις 7 Νοεμβρίου. «Μόνον τα καταστήματα που πωλούν φάρμακα, προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης θα παραμείνουν ανοιχτά», σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν, δήμαρχο της Μόσχας, που έχει δεχτεί ισχυρότατο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού.

Με τις αρχές να αποδίδουν την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει δώσει εντολή όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν δύο ημέρες άδειας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, το ποσοστό εμβολιασμού στη Ρωσία είναι μόλις 32,8%, όπως αναφέρει το «Our World in Data». Πρόκειται για χαμηλό ποσοστό σε σχέση με τις περισσότερες ευρωπαικές χώρες. Ωστόσο, παρά τις έντονες προσπάθειες του Κρεμλίνου να ενισχύσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, πολλοί Ρώσοι παραμένουν καχύποπτοι για το εμβόλιο «Sputnik V», το οποίο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως ασπίδα κατά της νόσου Covid.

1.159 θάνατοι από κορονοϊό στη Ρωσία

Στη Ρωσία, το τελευταίο 24ωρο, 1.159 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου Covid-19, ενώ καταγράφηκαν 40.096 νέα κρούσματα. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα έχει ξεπεράσει πλέον τους 233.000, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, καθιστώντας τη Ρωσία τη χώρα που θρηνεί τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ήδη δώσει εντολή για περίοδο αργίας σε εθνικό επίπεδο από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, ελπίζοντας να περιοριστεί η μετακίνηση των πολιτών και ως εκ τούτου η εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, καθώς δεν έχει επιβληθεί υποχρεωτική καραντίνα, πολλοί Ρώσοι σχεδιάζουν να φύγουν για διακοπές: το Σότσι, στη Μαύρη Θάλασσα, αναμένει να δεχθεί 100.000 επισκέπτες, ενώ οι ιστότοποι πρακτορείων ταξιδίων έχουν κατακλυστεί από επισκέψεις Ρώσων χρηστών που προγραμματίζουν διακοπές κυρίως σε Αίγυπτο και Τουρκίας όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα «Moscow Times».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις