Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

05

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 59χρονη σημαιοφόρος Κρήτη: Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία
ΕΛΛΑΔΑ

59χρονη σημαιοφόρος Κρήτη: Πήρε σύνταξη και επέστρεψε στα θρανία

59χρονη σημαιοφόρος Κρήτη: "Παιδιά σήμερα δεν μπορώ. Έχω να πάω παρέλαση να δω τη μαμά μου" έγραψε με χιούμορ η κόρη της σημαιοφόρου.

Όλα είναι εφικτά για την Μαρία Ζερβάκη από το Ηράκλειο της Κρήτης που όχι μόνο επέστρεψε στα 59 της στα θρανία αλλά έγινε και σημαιοφόρος στο Εσπερινό Γυμνάσιο. Χθες, 28η Οκτωβρίου την καμάρωσαν όλοι, μα πιο πολύ η κόρη της η οποία αναρτώντας φωτογραφίες της μητέρας της από την παρέλαση, θέλησε να αστειευτεί με την αντιστροφή των ρόλων. “Παιδιά σήμερα δεν μπορώ. Έχω να πάω παρέλαση να δω τη μαμά μου” έγραψε με χιούμορ. Μαθήτρια πλέον, η Μαρία Ζερβάκη δούλεψε επί σειρά ετών ως μαγείρισσα/ξενοδοχοϋπάλληλος κι έχοντας καταθέσει πλέον τα χαρτιά της για σύνταξη δεν έβλεπε την ώρα να ξανακαθίσει στο θρανίο και να τελειώσει το σχολείο, κάτι που, όπως είχε εκμυστηρευτεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τής έλειπε πολύ.

“Ήταν κάτι που μού έλειπε, όσο κι αν σας φανεί παράξενο. Έλεγα πως όλοι έχουν τελειώσει τουλάχιστον το γυμνάσιο, γιατί όχι κι εγώ!”, λέει η δραστήρια Κρητικιά που πλέον δεν θέλει να χάνει ούτε ώρα από τα μαθήματά της.

“Ήθελα να κάνω κάτι μόνο για μένα”

“Ήθελα να κάνω κάτι μόνο για μένα”, τόνιζε η κα. Ζερβάκη που είχε την πλήρη στήριξη των δύο θυγατέρων της σ′ αυτό το διαφορετικό ταξίδι στη γνώση που επέλεξε. Μάλιστα είναι τέτοια η “δίψα” της για μάθηση που παρά το γεγονός ότι δεν είχε καμία σχέση με την τεχνολογία, με την πολύτιμη βοήθεια των καθηγητών της κατάφερε να προσαρμοστεί ακόμη και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. “Μού έλειψε πολύ το σχολείο. Η επαφή με τους συμμαθητές μου αλλά και με τους καθηγητές, οι οποίοι είναι πολύ θετικοί και κατανοούν ότι έχουμε οικογένειες και υποχρεώσεις και μας βοηθούν πολύ”, σημειώνει.

Αγαπημένο της μάθημα είναι τα μαθηματικά κι αν τελικά πάρει τη μεγάλη απόφαση να δώσει πανελλαδικές, θα επιλέξει τη Γεωπονική καθώς τής αρέσει πολύ η ενασχόληση με τη γη. “Είναι ένα πολύ ζωντανό κομμάτι αυτό. Κάθε μέρα, το ίδιο χωράφι το βλέπεις με μαι διαφορετική ματιά. Κάθε μέρα έχει άλλες ανάγκες”, εξηγεί.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις