Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Ολυμπιακός Φενέρ Μπάσκετ: Νίκη ερυθρόλευκων με 67-65
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ολυμπιακός Φενέρ Μπάσκετ: Νίκη ερυθρόλευκων με 67-65

Ολυμπιακός Φενέρ Μπάσκετ: Η ομάδα του Πειραιά κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε με 67-65 και οι παίκτες του Ολυμπιακού Κώστας Σλούκας και Κώστας Παπανικολάου σχολιάζουν το παιχνίδι και τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας τους.

Ύστερα από το νικηφόρο ματσ του Ολυμπιακού έναντι της Φενέρμπαχτσε για την 7η αγωνιστική της Euroleague στο μπάσκετ, ο διαμορφωτής του τελικού σκορ Κώστας Σλούκας περιέγραψε την εμπειρία του και μίλησε για το πετυχημένο παιχνίδι του Ολυμπιακού που έληξε με βαθμολογία 67-65. Συγκεκριμένα είπε στην κάμερα της NOVA: «Έχω πετύχει και άλλα τελευταία σουτ, αλλά και έχω αστοχήσει. Δεν φοβάμαι την ευθύνη να πάρω το σουτ. Έπρεπε να τελειώσουμε πολύ νωρίτερα το παιχνίδι, αλλά αστοχήσαμε σε εύκολα σουτ στο τρίτο δεκάλεπτο και αγχωθήκαμε. Αυτό που είπα και στους συμπαίκτες μου είναι ότι το Μάιο κανείς δε θα θυμάται πως νικήσαμε, αλλά αν θα είμαστε στα πλέι οφ και θα διεκδικούμε πρόκριση στο φάιναλ φορ. Η νίκη μετρά και όχι ο τρόπος που ήρθε. Ο Ολυμπιακός πάντα παίζει για να κερδίσει και εντός και εκτός έδρας, ώστε να κάνουμε ταμείο στο τέλος».

Επίσης ο διεθνής γκαρντ αναφέρθηκε και στις μετεγγραφές που πραγματοποίησε φέτος η ομάδα του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, λέγοντας: «Η ομάδα έχει τα κατάλληλα υλικά. Ψωνίσαμε από το πρώτο ράφι της αγοράς. Γουόκαπ, Ντόρσει και Φαλ είναι πρώτης γραμμής παίκτες. έχει πολύ δρόμο μπροστά μας, ενώ σίγουρα έχει θετική επίδραση η συμμετοχή μας στο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί χτίζουμε χαρακτήρα ως ομάδα και ρόλους». Τέλος, συγκρίνοντας τα δυο τελευταία άστοχα σουτ του στο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα σχολίασε: «Στη Βαρκελώνη δεν είχα τον ίδιο χρόνο. Σήμερα, σέταρα την επίθεση και είδα το χρόνο. Οργάνωσα αυτό που έκανα. Στη Βαρκελώνη έπρεπε να ευστοχήσω στο προτελευταίο σουτ».

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου

Δηλώσεις έκανε και ο συμπαίκτης του Κώστα Σλούκα, Κώστας Παπανικολάου. Από την πλευρά του, ο τελευταίος έδειξε να συμφωνεί με τα λεγόμενα του πρώτου, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και την ιδιοσυγκρασία του. Μάλιστα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εκατό τέτοια σουτ να είχαμε ακόμη σε τέτοιο σημείο, στον Κώστα θα τα δίναμε. Εγώ που τον ξέρω από μικρό, έχει βάλει χιλιάδες τέτοια. Έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που έχει ρίξει και κάθε μέρα παίρνει τέτοια σουτ. Έχει πάρει… άπειρα τέτοια. Είχαμε μια καλή αμυντική παρουσία. Δείξαμε χαρακτήρα, παρά τα κενά μας διαστήματα. Η παρουσία του κόσμου κράτησε την ομάδα όταν πέρασε μπροστά η Φενέρ και χάρις σε αυτόν μας έβαλε ξανά πάνω… στο άλογο του οδηγού.
Δεν είναι εύκολο καμία ομάδα να χάνει στο τέλος. Έτσι είναι ο αθλητισμός. Η χαρά του ενός είναι η λύπη του άλλου. Αυτός όμως είναι ο αθλητισμός και το μπάσκετ που αγαπάμε»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις