Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια: Η συνταγή που θυμίζει μαμά!
PLUS

Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια: Η συνταγή που θυμίζει μαμά!

Τα πιο εύκολα κεφτεδάκια: Έχουν σπιτική μυρωδιά μαμάς και μπορούν να τη φτιάξουν όλοι.

Η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστιμα κεφτεδάκια της μαμάς. Έχουν σπιτική μυρωδιά μαμάς και μπορούν να τη φτιάξουν όλοι.

Υλικά για περίπου 20-30 κεφτεδάκια:

Μισό κιλό χοιρινός κιμάς

Μισό κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη όσο θέλουμε

2 αυγά

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο ή λίγο σκόρδο σε σκόνη

Αλεύρι για το τηγάνισμα

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Λαδόκολλα αν θέλουμε να τα κάνουμε στον φούρνο

Διαδικασία

Αυτά τα κεφτεδάκια είναι πολύ εύκολα και γρήγορα. Η ζύμη για να γίνει θέλει κάποια πολύ απλά βήματα και μπορείς να την αποθηκεύσεις και για περισσότερες μέρες για να τη χρησιμοποιήσεις πιο μετά.

Ξεκινάμε με το να βάλουμε όλο τον κιμά μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όσο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη θέλουμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.

Έπειτα, τρίβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον τρίφτη ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Τα προσθέτουμε μέσα στον κιμά μαζί με τα αυγά και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε, πλάθουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας ή με μία κουτάλα. Τέλος, ρίχνουμε σιγά σιγά τη τριμμένη φρυγανιά μέχρι να αποκτήσει τη σύσταση που θέλουμε για να μπορούμε να πλάσουμε τη ζύμη σε κεφτεδάκια.

Μπορεί να μην χρειαστούμε ολόκληρο το σακουλάκι με τη φρυγανιά. Αφήνουμε τη ζύμη μας στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά για αν γίνει πιο σφιχτή και αφράτη.

Στη συνέχεια, βάζουμε αλεύρι σε ένα πιάτο για να περάσουμε από εκεί τα κεφτεδάκια πριν τα τηγανίσουμε ή τα ψήσουμε στον φούρνο. Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Φτιάχνουμε μπαλάκια από τη ζύμη με τα χέρια μας, τα περνάμε από το αλεύρι και τα βάζουμε στο καυτό λάδι να τηγανιστούν.

Μόλις γίνουν και από τις δύο πλευρές, τα βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα ή πιάτο με απορροφητικό χαρτί.

Αν δεν θέλουμε τα να τηγανίσουμε, απλά βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τοποθετούμε εκεί τα κεφτεδάκια μας. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα τα σπιτικά κεφτεδάκια μας.

Σερβίρουμε με ότι θέλουμε και έτοιμα τα σπιτικά κεφτεδάκια της μαμάς.

Extra tips:

Συνόδευσε τα κεφτεδάκια με πουρέ πατάτας, ρύζι, μακαρόνια, πατάτες τηγανιτές ή φούρνου ή με μία δροσερή σαλάτα. Ένα δροσερό αναψυκτικό είναι ένα ωραίο συνοδευτικό.

Βεβαίως, μπορείς να προσθέσεις ότι θέλεις στη ζύμη για τα κεφτεδάκια και να τη κάνεις όπως σου αρέσει.

Μία νόστιμη προσθήκη είναι μαϊντανός, άνηθος, μουστάρδα, λεμόνι, πάπρικα, κάποιο τριμμένο κίτρινο τυρί ή επίσης και φέτα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις