Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

05

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Spitfire Θεσσαλονίκη – 28 Οκτωβρίου: Η εντυπωσιακή πτήση στη στρατιωτική παρέλαση
ΕΛΛΑΔΑ

Spitfire Θεσσαλονίκη – 28 Οκτωβρίου: Η εντυπωσιακή πτήση στη στρατιωτική παρέλαση

Spitfire Θεσσαλονίκη - 28 Οκτωβρίου: Στο πιλοτήριο του Spitfire ήταν ένας Βρετανός, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος

Έπειτα από δύο χρόνια, η Θεσσαλονίκη γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 με εντυπωσιακό τρόπο. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης τα βλέμματα στράφηκαν πολλές φορές στον ουρανό και όχι άδικα. Στην πόλη πραγματοποίησαν παρέλαση τμήματα και των τριών Σωμάτων, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού έδωσαν ένα εντυπωσιακό θέαμα στο έδαφος, ενώ ακολούθησε η επίδειξη της ομάδας «Ζευς», με τους εντυπωσιακούς ελιγμούς στον ουρανό και το μήνυμα του πιλότου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με δύο αλεξιπτωτιστές που βούτηξαν από ελικόπτερο, με την ελληνική σημαία να ανοίγει, και να προσγειώνονται μπροστά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στην οποία παρέδωσαν την ελληνική σημαία. Κάτι ακόμη που τράβηξε τα βλέμματα προς τους αιθέρες, ήταν η πτήση του αεροσκάφους Supermarine Spitfire MJ755, συνοδεία ενός F-16. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο θρύλο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο έχει ανακατασκευαστεί και πλέον μπορεί να πετά ξανά περήφανο.

Στο πιλοτήριο του Spitfire ήταν ένας Βρετανός, ο οποίος δήλωσε ενθουσιασμένος για το γεγονός ότι το θρυλικό αυτό καταδιωκτικό του Β’ ΠΠ θα παρελάσει στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις