Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ψαράδες Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία – Νεκρός 35χρονος
ΕΛΛΑΔΑ

Ψαράδες Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία – Νεκρός 35χρονος

Ψαράδες Κρήτη: Ένα μεγάλο κύμα χτύπησε έναν από τους ψαράδες, ο οποίος βρέθηκε στη θάλασσα.

Τραγωδία με έναν νεκρό σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας. Οι επαγγελματίες αλιείς που βρέθηκαν στο σημείο ώστε να βοηθήσουν την κατάσταση, περιγράφουν την επιχείρηση της ανάσυρσης των τριών ανδρών που έπεσαν στη θάλασσα.

Ο Ευθύμης Σταματάκης, ο οποίος έσπευσε στην περιοχή με το γιο του Κώστα, έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Λιμεναρχείο που τον ενημέρωση για το περιστατικό. Συγκεκριμένα, ανέφερε στο creta24.gr: «Δεν κοίταξα την ώρα. Μου είπαν τρέξε γιατί δεν τους αφήνει η φουρτούνα να βγουν έξω και έχουν απομακρυνθεί από τη στεριά. Έφυγα και πήγα αλλά ο καιρός ήταν παράξενος. Το καΐκι ανώτερη ταχύτητα έχει 6 μίλια. Είχε θάλασσα, εξάρι άνεμο βοριά και ήρθε άλλο ένα σκάφος με δύτες μετά».

«Βούτηξε ένας δύτης και τον έπιασε από τα 5 – 6 μέτρα, δεν άντεξε όμως. Τον έπιασε οριακά, πάω εγώ και βρίσκω άλλα δύο άτομα. Τους πέταξα το σωσίβιο. Είδαμε έναν να κρατάει τον νεκρό. Μόλις τον είδα συνειδητοποίησα πως δεν ήταν ζωντανός. Τον πιάσαμε του δώσαμε τις πρώτες βοήθειες αλλά ήταν ήδη αργά, είχε πεθάνει», τόνισε συγκλονισμένος ο κ. Σταματάκης.

Τέλος, ο γιος του κ. Σταματάκη, Κώστας επισήμανε χαρακτηριστικά: «Μόλις τους βγάλαμε έξω, τους πήγαμε στην παραλία της Αγίας Πελαγίας προκειμένου να τους παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις