Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μαρία Απατζίδη ΜΑΤ: Ξυλοδαρμό καταγγέλλει η βουλευτής του ΜέΡΑ25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρία Απατζίδη ΜΑΤ: Ξυλοδαρμό καταγγέλλει η βουλευτής του ΜέΡΑ25

Μαρία Απατζίδη ΜΑΤ: Όπως φαίνεται από τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικό καταγγέλλει πως έπεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25, Μαρία Απατζίδη κατά τη διάρκεια της πορείας στο κέντρο της Αθήνας κατά της αστυνομικής βίας με αφορμή τον θάνατο του 18χρονου Ρομά από αστυνομικά πυρά στο Πέραμα. Η κ. Απατζίδη βρέθηκε σήμερα το πρωί έξω από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με αντιπροσωπεία του ΜέΡΑ25, ζητώντας εξηγήσεις για την επίθεση που δέχθηκε από άνδρες της αστυνομίας, όπως καταγγέλλει, στην πορεία της 25ης Οκτωβρίου. Όπως φαίνεται από τις εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η βουλευτής του ΜέΡΑ25 έχει τραυματιστεί στο μάτι. Υπενθυμίζεται ότι φωτογραφία, λίγο μετά το περιστατικό είχε αναρτήσει και η ίδια στην προσωπική της ιστοσελίδα στο Facebook περιγράφοντας τα όσα έζησε στο κέντρο της Αθήνας.

Η ανάρτηση της Μαρίας Απατζίδη

«Καλημέρα και σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας. Χθες το απόγευμα στην πορεία για τον 18χρονο που σκοτώθηκε από τους αστυνομικούς, δέχθηκα απρόκλητα από αστυνομικό των ΜΑΤ αγκωνιά στο μάτι και χτύπημα με την ασπίδα στο χέρι. Ενώ περπατούσα στα δεξιά της πορείας, έρχεται ένας άνδρας των ΜΑΤ και με σπρώχνει. Του λέω «μη με σπρώχνεις», συνεχίζει και μου ρίχνει αγκωνιά στο μάτι. Toυ είπα ότι είμαι βουλευτής και η απάντηση ήταν «δεν με νοιάζει». Το πρόσωπό μου έχει πρηστεί και το μάτι σταδιακά κλείνει. Χθες τη νύχτα στις 1.00 πήγα στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου δέχθηκα φροντίδα από χειρουργό, ωτορινολαρυγγολόγο και οφθαλμίατρο που περιποιήθηκε το αριστερό μάτι μου για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Αν φέρονται τόσο βίαια σε βουλεύτρια του ελληνικού κοινοβουλίου, φανταστείτε τι κάνουν σε άλλες περιπτώσεις. Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα σε εμένα, επιτέθηκαν απρόκλητα και σε γυναίκα δικηγόρο. Η ακραία βία στις διαδηλώσεις μας κάνει να καταλάβουμε ότι ο φόνος του 18χρονου δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά εντάσσεται σε ένα πνεύμα αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας της αστυνομίας.

Ως βουλεύτρια παρευρέθηκα στην πορεία, έχοντας ανακοινώσει την παρουσία και την ιδιότητά μου στους αστυνομικούς, αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να μας επιτεθούν. Το ερώτημα παραμένει «Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες;» Πρέπει να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη βία των αστυνομικών πάνω σε άοπλους πολίτες».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις