Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Ιπτάμενη μοτοσικλέτα: Παρουσιάστηκε το “ασύλληπτο” X-Turismo Limited Edition
PLUS

Ιπτάμενη μοτοσικλέτα: Παρουσιάστηκε το “ασύλληπτο” X-Turismo Limited Edition

Ιπτάμενη μοτοσικλέτα: Η επίσημη δημόσια επίδειξη του Hoverbike έγινε στην πίστα του Fuji

Η ιαπωνική startup ευελπιστεί να προσελκύσει ιδιοκτήτες supercar με στόχο να το ανταλλάξουν με το μοναδικό Hoverbike των 585.000 ευρώ. Η startup A.L.I. Technologies με έδρα το Τόκιο και πρωτεργάτη τον ποδοσφαιριστή Keisuke Honda παρουσίασε εχθές την έκδοση παραγωγής του Hoverbike. To X-Turismo Limited Edition εφοδιάζεται με έναν συμβατικό κινητήρα της Kawasaki και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και υπόσχεται διάρκεια πτήσης κοντά στα 40 λεπτά και μέγιστη ταχύτητα τα 100 χλμ./ώρα.

Σε δηλώσεις του γενικού διευθυντή της A.L.I. Technologies Daisuke Katano στο Reuters, αναφέρεται ότι το νέο Hoverbike προσφέρει έναν εντελώς νέο τρόπο μετακίνησης, καθώς μέχρι σήμερα μπορούσαμε να κινηθούμε μόνο στην επιφάνεια της γης ή στους αιθέρες. Οι κόκκινοι και μαύροι χρωματισμοί του κυρίως σώματος του Hoverbike παραπέμπουν επίτηδες σε superbike, ενώ όταν βρίσκεται στο έδαφος στηρίζεται σε δύο πέδιλα.

Η επίσημη δημόσια επίδειξη του Hoverbike έγινε στην πίστα του Fuji και διήρκησε μερικά λεπτά. Ο κ. Katano ανέφερε ότι προς το παρόν δεν επιτρέπεται να το πετάς μέσα στις πόλεις και πάνω από τα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα, αλλά σε ελεγχόμενους χώρους όπως η πίστα. Ακόμα, μέχρι να δημιουργηθεί το νομοθετικό πλαίσιο πτήσεις των Hoverbike, θα μπορούσε να βοηθήσει σε διασώσεις σε δύσβατα σημεία που δεν πλησιάζουν τροχοφόρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις