Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τουρκία – αντιπολίτευση: Προκαλεί με βίντεο ο γιος του Ερντογάν
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία – αντιπολίτευση: Προκαλεί με βίντεο ο γιος του Ερντογάν

Τουρκία - αντιπολίτευση: Αφορμή στάθηκε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Η ομιλία του γιού του Τούρκου προέδρου  στο συνέδριο του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), και τα συνθήματα που ακούστηκαν, προκάλεσαν την αντίδραση του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου CHP – Αναφορές και στα ελληνικά «νησιά». Nα στείλει τους νεολαίους του Ιδρύματος Τουρκικής Νεολαίας (TUGVA), που πρόεδρο έχει τον Μπιλάλ Ερντογάν, στην «φλεγόμενη» Βόρεια Συρία, κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεμπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Αφορμή στάθηκε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και δείχνει μέλη της TUGVA να φωνάζουν – μέσα σε κλίμα παροξυσμού – συνθήματα υπέρ του Ερντογάν, με αναφορές σε χώρες και περιοχές που έχει βάλει στο στόχαστρο η νέο-οθωμανική πολιτική της Άγκυρας. Από το Ιντλίμπ, το Κασμιρ, την Λιβύη και την Υεμένη έως τα… «νησιά», εννοώντας βεβαίως τα νησιά του Αιγαίου. Στη διάρκεια ομιλίας του Μπιλάλ Ερντογάν, γιου του Τούρκου προέδρου, οι νεολαίοι σύνεδροι εκστασιασμένοι φώναξαν συνθήματα κραυγάζοντας με παραλλαγές – στα λόγια – τον όρκο των Τούρκων κομάντο, επαναλαμβάνοντας όσα έλεγε νωρίτερα ο υποβολέας τους: «Είμαστε παντού και πάντοτε. Είμαστε στο Αρακάν… Στην Ιντλίμπ… Στο Κασμίρ… Στην Λιβύη… Στην Υεμένη (…) Είμαστε στα νησιά… Στα νησιά, στα νησιά, στα νησιά. Αρχιστράτηγος Ερντογάν».

Τα καυστικά σχόλια του Κιλιτσντάρογλου 

Σχολιάζοντας καυστικά τα όσα ακούστηκαν στη διάρκεια του επίμαχου συνεδρίου, και αναφερόμενος στην παρουσία του τουρκικού στρατού στην Βόρεια Συρία, ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Για ποιο λόγο τα παιδιά των φτωχών, οι στρατιώτες μας να γίνουν εκεί μάρτυρες; Υπάρχουν τα μέλη του ιδρύματος. Έτσι δεν είναι; Αφού λένε και το εμβατήριο των κομάντο» δήλωσε, καταλήγοντας με μπόλικη δόση ειρωνείας: «Ο πιο μεγάλος στρατιωτικός είναι ο Ερντογάν λένε! Μα στείλε τους βρε αδερφέ στην Συρία και μάλιστα ο αρχιστράτηγός τους εκεί και διοικητής τους ας γίνει ο Μπιλάλ Ερντογάν».

Το περιστατικό καυτηρίασε έντονα και η αντιπολιτευόμενη εφημερίδα Cumhuriyet, που δημοσιοποίησε και το προκλητικό βίντεο, με τίτλο: «Στο φως το βίντεο της «ορκωμοσίας» της TUGVA. Ενώ ήταν στο βήμα ο Μπιλάλ Ερντογάν, ορκίστηκαν οι «στρατιώτες» της TUGVA». Το Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας έχει πρόεδρο τον Μπιλάλ Ερντογάν και αποτελείται από σπουδαστές με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Για την ιστορία, από τους 571 νεολαίους – σύνεδρους δεν συμμετείχε ούτε μία γυναίκα. Αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ μιλούν για «στρατευμένη» νεολαία, στο πλευρό του Ερντογάν και της κυβέρνησής του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις