Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απόφαση για την Έφη – βιτριόλι: Εντός της ημέρας η ετυμηγορία
ΕΛΛΑΔΑ

Απόφαση για την Έφη – βιτριόλι: Εντός της ημέρας η ετυμηγορία

Απόφαση για την Έφη - βιτριόλι: Σε διάσκεψη βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Σε διάσκεψη βρίσκονται αυτήν την ώρα οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για να αποφασίσουν επί της ενοχής της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου. Λίγο πριν αποσυρθεί η έδρα, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο υπεράσπισης Σάκη Κεχαγιόγλου. “Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει”, είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: “Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου”.

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων πολιτικής αγωγής, σήμερα ήταν η σειρά της υπεράσπισης να τοποθετηθεί, με πρώτο τον συνήγορο της 36χρονης Σάκη Κεχαγιόγλου. Η πλευρά της κατηγορούμενης να επέμεινε στο αίτημα για μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε πρόκληση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, προσβλέποντας σε μικρότερη ποινή, καθώς για την πρώτη κατηγορία το «ταβάνι» φτάνει τα 15 έτη κάθειρξη ενώ για τη δεύτερη τα 10 έτη.

Το επεισόδιο ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και τον Σάκη Κεχαγιόγλου

Η τοποθέτηση αυτή του συνηγόρου υπεράσπισης προκάλεσε την αντίδραση της Ιωάννας, η οποία ψέλλισε κάποια λόγια που δεν ακούστηκαν, ωστόσο ο κ.Κεχαγιόγλου απάντησε: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα. Σέβομαι το θύμα να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα το ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης». Συνεχίζοντας την αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης είπε πως παρότι η 36χρονη κατηγορούμενη έχει χαρακτηριστεί αμετανόητη, εντούτοις έχει ζητήσει επανειλημμένα συγγνώμη για την πράξη της. Επιπλέον, ζήτησε από τους δικαστές και τους ενόρκους να μην επηρεάζονται από την κοινή γνώμη και τα δημοσιεύματα του Τύπου, αλλά να κρίνουν με βάση τη δικογραφία και την ακροαματική διαδικασία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις