Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Την Τετάρτη το “αντίο”, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κηδεία Φώφης Γεννηματά: Την Τετάρτη το “αντίο”, σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της

Φώφη Γεννηματά: Τραγική ειρωνεία – Πέθανε την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, 25 Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά σε ηλικία μόλις 57 ετών. Η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. μετά από μια γενναία μάχη με τον καρκίνο, τελικά δεν τα κατάφερε και κατέληξε σήμερα. Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά συνδέεται όμως με ένα άλλο γεγονός το οποίο μπορεί κανείς να το χαρακτηρίσει και «τραγική ειρωνεία». Σήμερα, είναι η μέρα που έχει οριστεί η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού την πιο συχνή νεοπλασία που εκδηλώνεται στις γυναίκες.

Η Φώφη Γεννηματά διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο του μαστού το 2008. Τότε είχε υποβληθεί σε μαστεκτομή και αμέσως μετά ταξίδεψε στο εξωτερικό προκειμένου να λάβει την κατάλληλη αγωγή ενώ από την ίδια νόσο έφυγε από τη ζωή και η μητέρα της ενώ και η αδερφή της είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού από τον οποίο κατάφερε να βγει νικήτρια. Τα τελευταία χρόνια η Φώφη Γεννηματά έδειχνε να έχει κερδίσει τη μάχη, το τελευταίο διάστημα όμως ο καρκίνος επανήλθε αυτή τη φορά πιο επιθετικός με την ίδια να παλεύει γενναία μέχρι και σήμερα που τελικά κατέληξε.

Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν το βάζω εύκολα κάτω

Η Φώφη Γεννηματά είχε φιλοξενηθεί το 2016 στην εκπομπή Tatiana Live και είχε μιλήσει στην Τατιάνα Στεφανίδου για τη μάχη με τον καρκίνο. «Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος, δεν το βάζω εύκολα κάτω. Αυτή ήταν μία από τις δυσκολότερες μάχες στη ζωή μου. Είναι πολύ σκληρό για μία μάνα να σκέφτεται, ότι το παιδί της θα μεγαλώσει χωρίς την αγάπη της μάνας. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα και από κανέναν. Επειδή εγώ ήμουν πολύ γεμάτη από τις αναμνήσεις και από τη ζωή με τους γονείς μου, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι η μικρή μου που ήταν 2 χρονών δεν θα ζούσε όλα αυτά τα βιώματα, δεν θα έπαιρνε αυτά τα συναισθήματα. Στην αρχή με έκανε να καταρρέω, στη συνέχεια με πείσμωσε πάρα πολύ. Είπα όχι, εγώ θα είμαι εκεί. Έβαλα πρώτο στόχο να την πάω στο δημοτικό και τώρα το τελειώνει.

Είπα ότι θα είμαι εκεί, θα είμαι όποτε με χρειάζονται. Παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Ειδικά τώρα, που ο καρκίνος του μαστού έχει μετατραπεί περίπου σε μία χρόνια νόσο, είναι κρίμα μία γυναίκα να μην τα καταφέρει επειδή θα καταρρεύσει ψυχολογικά. Αυτό είναι το μήνυμά μου. Γι’ αυτό και μίλησα τότε, γιατί πρέπει να σπάσουμε το ταμπού που υπάρχει» είχε εξομολογηθεί στην Τατιάνα Στεφανίδου.

Ελάχιστος φόρος τιμής

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα κηδείας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, κηρύσσεται εθνικό πένθος. Παράλληλα η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα γίνει με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη. «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαου Παναγιωτόπουλου η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινής Γεννήματα θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα, ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής, αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία της οι τιμές που προσήκουν σε εν ενεργεία Υπουργό».

Λαϊκό προσκύνημα

Η σορός της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 π.μ. στην Μητρόπολη Αθηνών. Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις