Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς να είσαι χαρούμενη το πρωί: Οκτώ συνήθειες για να έχεις καλή διάθεση καθημερινά
PLUS

Πώς να είσαι χαρούμενη το πρωί: Οκτώ συνήθειες για να έχεις καλή διάθεση καθημερινά

Πώς να είσαι χαρούμενη το πρωί: Αν ξυπνάς νωρίς γνωρίζοντας ότι έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου είναι πιθανότερο να είσαι κεφάτη αλλά και παραγωγική.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που ξυπνούν νωρίς το πρωί τείνουν να είναι περισσότερο χαρούμενοι, πιο ευγενικοί με τους άλλους και έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Πράγματι, αν ξυπνάς νωρίς γνωρίζοντας ότι έχεις όλη τη μέρα μπροστά σου είναι πιθανότερο να είσαι κεφάτη αλλά και παραγωγική από το να σηκώνεσαι με δυσκολία από το κρεβάτι αργά το μεσημέρι. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που δεν είναι και τόσο «πρωινοί τύποι», και δυσκολεύονται καθημερινά να είναι χαμογελαστοί, αισιόδοξοι, δημιουργικοί και παραγωγικοί.

Επειδή όμως όλα αυτά που κάνεις σε καθημερινή βάση όταν ξυπνάς έχουν ιδιαίτερη σημασία για το υπόλοιπο της ημέρας σου, αξίζει να διαβάσεις μερικές απλές συμβουλές που μπορείς να κάνεις κάθε πρωί και να ξεκινάς την μέρα σου πιο ευδιάθετη. Ο ελεύθερος χρόνος είναι πολύτιμος γι’αυτό δώσε προτεραιότητα στην υγεία σου, ψυχική και σωματική,  και εκμεταλλεύσου τις ώρες για να αποκτήσεις μια σωστή πρωινή ρουτίνα.

8 tips για να είσαι καθημερινά χαρούμενη

1) Ξεκίνα την ημέρα με ένα μεγάλο ποτήρι νερό. Ιδανικά μπορείς να προσθέσεις μία φέτα λεμόνι σε χλιαρό νερό και να αποτοξινώσεις άμεσα τον οργανισμό σου.

2) Ακολούθησε την ρουτίνα ομορφιάς. Βάλε την αγαπημένη σου κρέμα ημέρας, χτένισε τα μαλλιά σου και κάνε με ηρεμία το καθημερινό σου μακιγιάζ.

3) Ξύπνα λίγο νωρίτερα για να απολαύσεις ένα πλούσιο πρωινό και να πάρεις ενέργεια για τις πρώτες ώρες της ημέρας. Μπορείς πάντα να βάλεις το ξυπνητήρι 15 λεπτά νωρίτερα ώστε να έχεις όλο τον χρόνο να απολαύσεις το πρωινό σου γεύμα χωρίς άγχος.

4) Άφησε το κινητό στην άκρη. Δεν έχεις ανάγκη από κανέναν περισπασμό στο ξεκίνημα της ημέρας σου. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις το κινητό στην άκρη.

5) Στρώσε με ηρεμία το κρεβάτι σου και τακτοποίησε ό,τι άλλο θέλεις. Αν στρώνεις καθημερινά το κρεβάτι σου, αποκτάς μια πιο οργανωτική στάση και επιπλέον γλιτώνεις μια extra ασχολία όταν επιστρέφεις κουρασμένη στο σπίτι.

6) Αφιέρωσε 15-20 λεπτά στον εαυτό σου πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου. Βρες λίγο χρόνο για εσένα και ό,τι σε ευχαριστεί. Βάλε δυνατά την αγαπημένη σου μουσική, αφιέρωσε λίγο παραπάνω χρόνο στο styling των ρούχων σου ή στο χτένισμα των μαλλιών σου. Μπορείς επίσης να ακούσεις κάποιο podcast ή να κάνεις κάτι άλλο.

7) Κοίταξε/οργάνωσε την ατζέντα σου και το πρόγραμμα της ημέρας. Κατέγραψε με ηρεμία όλες τις δουλειές της ημέρας στην ατζέντα σου, δες τα ραντεβού σου και ό,τι άλλο έχεις να διακπεραιώσεις.

8) Κάνε μερικές ασκήσεις ή πρωινή γυμναστική. Ακόμη κι αν δεν είσαι αθλητικός τύπος, δοκίμασε μερικές απλές ασκήσεις stretching για να ξεπιαστείς ή yoga. Στο διαδίκτυο θα βρεις πολλά βιντεάκια με εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σε λιγότερο από 15 λεπτά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις