Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ / Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση στην… καταδρομική
ΕΛΛΑΔΑ

Περιφέρεια Αττικής: Απάντηση στην… καταδρομική

Περιφέρεια Αττικής: «Χρειάζονται έργα κι όχι "καταδρομικού" τύπου παράνομες πράξεις, που κοστίζουν και πολλά χρήματα στους φορολογούμενους πολίτες».

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής με αφορμή τη χθεσινοβραδινή επίθεση καταδρομικού τύπου στο κεντρικό κτίριό της, που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων φθορών. «Οι χθεσινοί βανδαλισμοί στο κτίριο της Περιφέρειας Αττικής δεν πρόκειται να δώσουν λύση στο πραγματικό πρόβλημα, που είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Αν θέλουμε στο μέλλον να μην καιγόμαστε και να μην πλημμυρίζουμε, χρειάζονται έργα κι όχι “καταδρομικού” τύπου παράνομες πράξεις, που κοστίζουν και πολλά χρήματα στους φορολογούμενους πολίτες». Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη της επίθεσης που έλαβε χώρα στις 3:40 τα ξημερώματα, ανέλαβε το «Μαύρο Συνδικάτο» με σχετική ανακοίνωση σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό βίντεο.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, λόγος της επίθεσης ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες του τελευταίου διαστήματος και η μη απόδοση ευθυνών. «Όταν πρέπει να απαντήσεις σε μια καταστροφή όπως οι τελευταίες πλημμύρες πάντα αναρωτιέσαι ποιος μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος. Ποιος μηχανισμός από αυτούς που χτίζουν το κράτος φταίει που ένα λεωφορείο βυθίζεται στο νερό σε μια υπόγεια γέφυρα πρόσφατα κατασκευασμένη και οι επιβάτες τρέχουν για να σωθούν; Ποιός φταίει που ένα σχολείο σε κοντέινερ γεμίζει νερά και οι μαθητές κάνουν ακροβατικά για να φύγουν; Ποιος φταίει που χιλιάδες σπίτια, αποκλειστικά φτωχού κόσμου, πλημμύρισαν και τα λιγοστά υπάρχοντά τους – άλλωστε κανείς «άριστος» δε μένει σε υπόγεια που πλημμυρίζουν – καταστράφηκαν;», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις