Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Αλεξ Κινιόνες δολοφονία: Νεκρός ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αλεξ Κινιόνες δολοφονία: Νεκρός ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου

Αλεξ Κινιόνες δολοφονία: Νεκρός ο παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Άλεξ Κινιόνες - Δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του.

Νεκρός εντοπίστηκε το βράδυ της Παρασκευής, ο 32χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής του στίβου Άλεξ Κινιόνες, έξω από την οικία του στο Εκουαδόρ, στην πόλη Γκουαγιακίλ. Συγκεκριμένα, άγνωστοι του επιτέθηκαν και τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Σημειώνεται πως ο Κινιόνες, που βρέθηκε νεκρός δίπλα στο άψυχο σώμα ενός φίλου του, ήταν ένας από τους μεγαλύτερους σπρίντερ στην ιστορία του Εκουαδόρ. Ήταν “αργυρός” παγκόσμιος πρωταθλητής στα 200 μέτρα (το 2019 στο Κατάρ), είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Παναμερικανικούς Αγώνες στη Λίμα και είχε συμμετάσχει στον τελικό των 200μ. των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, τερματίζοντας στην 7η θέση.

“Με βαθύ πόνο επιβεβαιώνουμε ότι ο αθλητής μας Álex Quiñónez δολοφονήθηκε στην πόλη Guayaquil”, ανέφερε το υπουργείο Αθλητισμού του Ισημερινού. Το υπουργείο πρόσθεσε ότι στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και διεξήχθησαν έρευνες προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο Ρομπέρτο Ιμπάνιεζ, πρόεδρος της επαρχιακής αθλητικής ομοσπονδίας ”Guayas”, αναφέρθηκε με μήνυμα στο Twitter, στη δολοφονία του 32χρονου.

“Η καρδιά μου είναι εντελώς ραγισμένη, δεν βρίσκω λόγια να περιγράψω το κενό που νιώθω”, έγραψε στον λογαριασμό του στο . “Δεν μπορώ να το πιστέψω μέχρι τότε που θα συνεχίσουμε να ζούμε τόσο πολύ κακό και ανασφάλεια”. Σύμφωνα με το bbc.com, συλλυπητήρια εξέφρασε μέσω Twitter και η FC Barcelona, ​​η ομάδα της οποίας ήταν αθλητής.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις