Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Κατσανιώτης: Δήλωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Κατσανιώτης: Δήλωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας

Κατσανιώτης: Πιστεύουμε σταθερά πως οι λαοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αποτελούν πάντα γέφυρες συνεργασίας για την ειρήνη.

Τον ρόλο της Διασποράς για την ενδυνάμωση των δεσμών Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου επισημαίνει με δήλωσή του προς την επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των τριών χωρών, που πραγματοποιήθηκε στις 19/10 στην Αθήνα, και την υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας.

Όπως επισημαίνει ο υφυπουργός Εξωτερικών, «η σημερινή υπογραφή των μνημονίων συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου αποτελεί το επιστέγασμα των κοινών μας προσπαθειών και δημιουργεί ισχυρές βάσεις για την περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεών μας. Παράλληλα, σηματοδοτεί την επαναβεβαίωση της στρατηγικής σημασίας που αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στο πλέγμα περιφερειακών σχημάτων συνεργασίας, τα οποία βασίζονται σε κοινές αντιλήψεις για σειρά κρίσιμων ζητημάτων».

 

Ο Ανδρέας Κατσανιώτης τονίζει: «Στέρεη γέφυρα και σταθερός κρίκος για την ενδυνάμωση των δεσμών των κρατών μας αποτελεί η Διασπορά μας. Άλλωστε, τα μνημόνια κατανόησης που υπογράψαμε σήμερα εστιάζουν και σε τομείς όπως είναι η παιδεία, ο πολιτισμός, η τέχνη και η νεολαία, που αφορούν άμεσα τη Διασπορά, ενώ παράλληλα αποτελούν προνομιακά πεδία για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αίγυπτο. Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω πως πιστεύουμε σταθερά πως οι λαοί, οι άνθρωποι και οι κοινωνίες αποτελούν πάντα γέφυρες συνεργασίας για την ειρήνη, την ασφάλεια και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και αξιών».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις