Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Με τη ματιά του Γιάννη Ντσούνου

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος σχολιάζει ορατές και αθέατες στιγμές της παραπολιτικής μας επικαιρότητας.

Υποψήφιος θα είναι τελικά ο Γιώργος Παπανδρέου στην κούρσα της διαδοχής της Φώφης Γεννηματά. Και έτσι οι υποψήφιοι έγιναν επτά. Το ερώτημα τώρα είναι αν θα παραμείνουν τόσοι έως το τέλος της κούρσας. Η γνώμη μας είναι ότι θα έχουμε πάνω από δύο αποχωρήσεις. Οψόμεθα.

Λίγες ώρες πριν ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε στην Κωσνταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο της Πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είχε μαζί του και δώρο για τον δήμαρχο και του έδωσε ένα βιβλίο «για την ειρήνη και τον αθλητισμό», όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με άνάρτησή του στα social media.

Παρεμβάσεις

Μια παρέμβαση για τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ έκανε ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος παρά το γεγονός ότι δεν σχολίασε καθόλου την στάση του αδερφού του Γιώργου, τάχθηκε σαφώς υπέρ της επιστροφής του κόμματος στις πολιτικές του ρίζες. Σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα δήλωσε με νόημα: «Ο μέσος Έλληνας είναι ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει ακόμη όσο και αν έχει υποχωρήσει πίσω από άλλα ονόματα πολιτικών σχηματισμών, πιστεύω ότι είναι θεμα χρόνου να αλλάξουν και πάλι τα ονόματα και να εμφανιστεί και πάλι μπροστά το ΠΑΣΟΚ».

Κράσαρε

Κράσαρε η ηλεκτρονική ιστοσελίδα συλλογής των υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες αυτό έγινε μέσα σε λίγες μόλις ώρες ,επειδή ο αριθμός των χρηστών ήταν τόσο μεγάλος, που η ιστοσελίδα δεν άντεξε τον όγκο των δεδομένων. Καλό σημάδι δείχνει να είναι αυτό για την υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού, αρκεί βέβαια να αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Μπασκετικός

Το ταλέντο του στο μπάσκετ ξεδίπλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε τουρνουά που διοργάνωσε η αστυνομία. Το τουρνουά διεξήχθη στον προαύλιο χώρο της Παλιάς Σχολής Αξιωματικών και ήταν 3Χ3 και ο υπουργός έδειξε τις ικανότητές του, αφού σημείωσε αρκετά καλάθια και με σουτ και με λέι-απ.

Νέα καθήκοντα

Εκπρόσωπο Τύπου και μέσων ενημέρωσης ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και είναι ο Σπύρος Καρανικόλας, που ανέλαβε ήδη την νέα του θέση έως τις εσωκομματικές εκογές της 5ης Δεκεμβρίου. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγες ημέρες ο κ. Καρανικόλας είχε παραιτηθεί από την θέση του εκπροσώπου του κοινοβουλευτικού έργου του ΚΙΝΑΛ και είχε δηλώσει την στήριξή του στην υποψηφιότητα Λοβέρδου.

 

Έχουν βάση;

Έχουν βάση οι συζητήσεις, αλλά και οι δηλώσεις που αναφέρουν ότι ενδέχεται στο κέντρο της Αθήνας να μπουν διόδια; Αντε έτσι χωρίς μελέτη και χωρίς συζήτηση με όλους τους φορείς, αλλά και τους κατοίκους του κέντρου της πόλης; Γιατί αυτά τα μέτρα με μια πολιτική απόφαση δεν παίρνονται και αν παίρνονται είναι σίγουρο ότι δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη.

Το σπριντ του ποδηλάτη

Και ρωτήθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ  Τζέφρι Πάιατ από δημοσιογράφους για την επικείμενη αντικατάστασή του και εκείνος απάντησε με ποδηλατικούς όρους: «Όπως οι ποδηλάτες στον γύρο της Γαλλίας κάνουν 2.000 χιλιόμετρα και τα δίνουν όλα στα τελευταία 200 μέτρα, αυτό σκοπέυω να κάνω κι εγώ». Έξυπνη απάντηση, η αλήθεια είναι.

 

Τους το χάλασε

Και ενω αρκετοί υπουργοί, αλλά και αναπληρωτές υπουργοί είχαν κανονίσει να φύγουν λίγες ημέρες και να πάνε στις περιφέρειές τους ή κάποιο τριημεράκι, αφού η 29η Οκτωβρίου πέφτει Παρασκευή και την Πέμπτη είναι η εθνική εορτή, ο πρωθυπουργός είχε άλλα σχέδια. Το τριημερο χάλασε, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ενημερώσει ήδη με SMS μέσω του γραφείου του ότι την 29η Οκτωβρίου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο, οπότε άπαντες πρέπει να βρίσκονται στα γραφεία τους.

 

Οι ρωγμές και οι αντοχές

Και παρατηρήθηκαν ρωγμές στο κτίριο της Βουλής και κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι αυτό πρέπει να εξεταστεί και να ενημερωθούν όλοι για την κατάσταση του κτιρίου. Την λύση, αλλά και την απαραίτητη ενημέρωση έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής  Κώστας Τασούλας, ο οποίος συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα ανησυχίας ή συναγερμού για την στατικότητα του κτιρίου και του γκαράζ. Ούτε συναγερμός υπάρχει, ούτε κίνδυνος, το κτίριο είναι απόλυτα ασφαλές και κάθε έργο που γίνεται ενισχύει την στατικότητα. Και το γκαράζ και το γυάλινο στέγαστρο έχουν βελτιώσει την κατάσταση και δεν είναι δημιουργοί νέων προβλημάτων».

 

Ευχές και ευχαριστίες

Είναι πραγματικά εκατομμύρια τα μηνύματα συμπαράστασης προς την Ντόρα Μπακογιάννη στην μάχη που θα δώσει με το πολλαπλό μυέλωμα από το οποίο πάσχει, όπως η ίδια ανακοίνωσε. Η κα Μπακογιάννη έσπευσε να απαντήσει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που της συμπαραστέκονται με μια ανάρτηση στα social media: «Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλον τον κόσμο γι’ αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης, διότι πράγματι τα μηνύματα που έχω λάβει και από όλους τους πολιτικούς χώρους είναι πολύ συγκινητικά και μου δίνουν τόση πολλή δύναμη που είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων».

 

Νέος εκπρόσωπος

Μετά την απόφαση του Παύλου Χρηστίδη να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, το κόμμα έπρεπε να βρει εκπρόσωπο, καθώς ο κ. Χρηστίδης δεν θα ασκεί πλέον αυτά τα καθήκοντα. Η θέση πληρώθηκε πολύ γρήγορα και μάλιστα με μια κατά την γνώμη μας εξαιρετική επιλογή, αυτή του νυν γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη. Δύσκολο το έργο του στην παρούσα φάση, αλλά σίγουρα θα αποτελέσει για τον ίδιο πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον.

 

Ο σκύλος και η πόρτα

Και μιλούσε η Ντόρα Μπακογιάννη σε διαδικτυακή συζήτηση για τους νέους παράλληλα με τους κυρίους Ρουσόπουλο, Καιρίδη και Ευριπίδη Στυλιανίδη, όταν ξαφνικά άνοιξε η πόρτα του σπιτιού. Το γιατί εξήγησε με το χιούμρ που την διακρίνει η ίδια η κα Μπακογιαννη: «Συγγνώμη, αλλά ο σκύλος έχει αποφασίσει ότι βγαίνει και μπαίνει όποτε θέλει». Τα γέλια βέβαια ήταν το φυσικό επακόλουθο και το όλο σκηνικό ένα ευχάριστο διάλειμμα στην ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Σπουδαία πράξη

Σε μια ακόμη σπουδαία πράξη είναι έτοιμη να προχωρήσει η πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν διεθύντρια των εκδόσεων Παπαζήση Κατερίνα Μάρκου. Όπως αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή της, είναι έτοιμη μαζί με τον σύζυγό της να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός δεύτερου παιδιού. Πολλά συγχαρητήρια.

 

Κλείδωσε το συνέδριο

Η διεξαγωγή του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει τελικά τον Φεβρουάριο. Αυτό συνέβη μετά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος. Μέχρι τότε, όπως εισηγήθηκε ο κ. Τσίπρας, θα υπάρξει τρίμηνη καμπάνια και πολιτική και οικονομική εξόρμηση με εγγραφή νέων μελών και προγραμματικές περιφερειακές συνδιασκέψεις ανοιχτές στις τοπικές κοινωνίες. Οι ημερομηνίες που κλείδωσαν για το συνέδριο που θα γίνει στην Αθήνα είναι από τις 24 εως τις 27 Φεβρουαρίου.

Οι μαθητές και ο πρωθυπουργός

Δεκάδες μαθητές συνάντησε ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όπου είχε συζήτηση με τον οικονομολόγο και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Columbia Τζέφρι Σακς. Μόλις τα παιδιά είδαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον πλησίασαν, του μίλησαν και ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Ο πρωθυπουργός, όπως κάθε φορά που συναντά πιτσιρικάδες, δεν χάλασε το χατήρι κανενός.

Τρίτη δόση

Την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο οποίος ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media και έγραψε: «Εμβολιαζόμαστε σημαίνει ζούμε».

Ετελέσθη γάμος

Ίσως τον πιο ξεχωριστό γάμο της χρονιάς τέλεσε στο δημαρχείο της Αθήνας ο Κώστας Μπακογιάννης, αφού πάντρεψε ένα ζευγάρι που είχαν ηλικίες 87 και 85 ετών. Όπως δημοσιοποίησε ο ίδιος ο δήμαρχος στα social media, ο κύριος Νίκος 87 ετών παντρεύτηκε την κα Μάρθα 85 ετών και μάλιστα δημοσίευεσε και τους διαλόγους: «Εσείς Νίκο, θέλετε για σύζυγό σας την Μάρθα; ΑΣΦΑΛΩΣ! Εσείς Μάρθα, θέλετε για σύζυγό σας τον Νίκο; ΠΟΛΥ! Αυτή και αν είναι μια υπέροχη ιστορία αγάπης!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις