Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σύβοτα παραλία: Λέγεται Διαπόρι και κρύβει ένα μυστικό
PLUS

Σύβοτα παραλία: Λέγεται Διαπόρι και κρύβει ένα μυστικό

Σύβοτα παραλία: Σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Ελλάδα, στα Σύβοτα, υπάρχει μια παραλία που εκτυλίσσεται ένα θαυμαστό φυσικό φαινόμενο.

Τα Σύβοτα, ένας από τους πιο δημοφιλείς ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, αποτελούν ένα σύμπλεγμα νησιών με δαντελωτές ακτές και απάνεμους όρμους. Εκεί, ανάμεσα σε δύο νησία, υπάρχει μια λωρίδα θάλασσας και σχηματίζεται μια υπέροχη παραλία, η οποία ονομάζεται Διαπόρι και θα την παρουσιάσουμε στο κείμενο παρακάτω. Η παραλία Διαπόρι μοιάζει με σαλιγκάρι στη μορφολογία, ενώ εξαιτίας του σχήματος που έχει, δημιουργείται το εξής αξιοπερίεργο φαινόμενο. Στο εσωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πολύ ζεστά λόγω του γεγονότος ότι αφ’ ενός είναι ρηχά και αφ’ ετέρου εγκλωβίζονται εκεί, με αποτέλεσμα να ζεσταίνονται περισσότερο.

Αντίθετα, στο εξωτερικό τμήμα της τα νερά είναι πιο δροσερά, λόγω του γεγονότος ότι είναι μέσα σε δίαυλο (στενό) και υπάρχει ισχυρό ρεύμα, ιδιαίτερα όταν φυσάει αέρας, με αποτέλεσμα να έρχεται πιο δροσερό νερό από τα ανοιχτά. Τέλος, στο ενδιάμεσο κομμάτι, μπορείς στην κυριολεξία να επιλέξεις την θερμοκρασία του νερού όπου θα κάνεις μπάνιο, καθώς όσο πλησιάζεις το εσωτερικό τμήμα η θερμοκρασία του νερού ανεβαίνει και όσο απομακρύνεσαι απ’ αυτό, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται.

Δημοφιλής καλοκαιρινός προορισμός

Έτσι, λοιπόν, αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παραλία Διαπόρι και επί της ευκαιρίας γενικότερα τα Σύβοτα. Είναι λογικό με τέτοιες ομορφιές, που τα Σύβοτα αποτελούν έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για διακοπές. Ειδικότερα, είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς της περιοχής της Ηπείρου και συγκεκριμένα του νομού Θεσπρωτίας, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Τότε, την τοποθεσία επισκέπτονται πλήθος τουριστών, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό. Όπως αναφέρθηκε, τα Σύβοτα είναι ένα σύμπλεγμα νησιών. Ουσιαστικά, ο οικισμός είναι χτισμένος σε ένα μικρό κόλπο, ο οποίος περιτριγυρίζεται από διάφορα νησιά που είναι διάσπαρτα, με πιο γνωστά τον Άγιο Νικόλαο, το Μαύρο Όρος και το Μουρτεμένο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις