Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Άλεκ Μπάλντουιν: Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα
ΚΟΣΜΟΣ

Άλεκ Μπάλντουιν: Λίγα λόγια για το σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα

Άλεκ Μπάλντουιν: Στο τραγικό συμβάν που συνέβη στα γυρίσματα της ταινίας Rust, τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα. Τι γνωρίζουμε για τη ζωή του;

Η δυσάρεστη είδηση εκπυρσοκροτισμού όπλου στα γυρίσματα χολιγουντιανής ταινίας κάνει το γύρω του κόσμου. Ήδη έχασε τη ζωή της η διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, ενώ ο σκηνοθέτης της ταινίας “Rust” και σεναριογράφος Τζόελ Σόουζα πυροβολήθηκε στο τραγικό συμβάν. Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, το ψεύτικο όπλο που κρατούσε ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής Άλεκ Μπάλντουιν εκπυρσοκρότησε. Ο Σόουζα μεταφέρθηκε, τραυματισμένος, στο νοσοκομείο της Σάντα Φε. Το τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Bonanza Creek Runch στο Νέο Μεξικό το μεσημέρι της Πέμπτης. Η Χαλίνα Χάτσινς, η οποία χτυπήθηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια του γεγονότος, ήταν 42 χρονών.

Όσον αφορά τις πληροφορίες σχετικά με το πώς και γιατί συνέβη, δυστυχώς οι ακριβείς συνθήκες δεν έχουν διευκρινιστεί. Το μόνο που είναι γνωστό είναι πως το άτομο που έφερε πάνω του το όπλο ήταν ο 68χρονος Μπάλντουιν. Βέβαια, δημοσίευμα στο site του Independent αναφέρει πως η Αμερικανή δημοσιογράφος Κέιτ Γκάραγουεϊ στην πρωινή εκπομπή της βρετανικής τηλεόρασης “Good Morning Britain” επιβεβαίωσε πως ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Σχετικά με τον Τζόελ Σόουζα

Ο Τζόελ Σόουζα είναι σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Γεννήθηκε στο Φρίμοντ, στην Καλιφόρνια, στις 14 Ιουνίου 1973, πράγμα που σημαίνει πως είναι 48 ετών.48χρονος Τζόελ Σόουζα έχει γεννηθεί στις 14 Ιουνίου του 1973 στο Φρίμοντ της Καλιφόρνιας. Ο σκηνοθέτης είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά. Εκείνος και η οικογένειά του ζουν στο Σαν Φρανσίσκο, πόλη, όπου δραστηριοποιείται ο ίδιος ο Σόουζα. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2010, γράφοντας και σκηνοθετώντας, την ταινία μεγάλου μήκους “Hanna’s Gold” με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ηθοποιό Λουκ Πέρι που έχει φύγει από τη ζωή. Την επόμενη χρονιά, το 2011, έγραψε το σενάριο της ταινίας “Machine Head”. Επίσης έχει σκηνοθετήσει την παιδική ταινία “Ghost Squad” του 2015.

Άλλες ταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει και υπογράψει το σενάριο είναι: “Christmas Trade” (2015) με τον αδελφό του Άλεκ Μπάλντουιν, Γουίλιαμ, “Break Night” (2017) και “Crown Vic” (2019), στην οποία, όπως και στο Rust, έκανε τη συμπαραγωγή με τον Άλεκ Μπάλντουιν. Η νέα ταινία γουέστερν Rust τοποθετείται στην αμερικανική Δύση του 1880. Η τραγική ειρωνεία είναι πως σύμφωνα με το σενάριο του Σόουζα, ο Μπάλντουιν υποδύεται τον παράνομο Harland Rust, o εγγονός, του οποίου, έχει καταδικαστεί σε θάνατο δια απαγχονισμό για φόνο εξ αμελείας. Ο Rust θα βοηθήσει το 13χρονο εγγονό του να δραπετεύσει από τη φυλακή.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις