Σάκκαρη – WTA Finals: Υπερηφάνια για την πρόκριση στους τελικούς

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σάκκαρη – WTA Finals: Υπερηφάνια για την πρόκριση στους τελικούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ιφιγένεια Αντωνοπούλου

Σάκκαρη - WTA Finals: «Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα μου, που φθάσαμε στους τελικούς για πρώτη φορά. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας για μια τενίστρια».

22.10.2021 | 15:42

Η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα WTA Finals, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο μήνα (8-17/11) στο Μεξικό, με τη συμμετοχή των οκτώ κορυφαίων τενιστριών του πλανήτη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια, η οποία βρίσκεται στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει το απόγευμα της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου (περίπου στις 16:00 ώρα Ελλάδας) τη ρουμάνα, Σιμόνα Χάλεπ για μία θέση στον ημιτελικό του διεθνούς τουρνουά που φιλοξενείται στη Μόσχα. Χθες η Σάκκαρη επικράτησε της ρωσίδας Άνα Καλίνσκαγια (Νο 125), η οποία εγκατέλειψε, ενώ είχε χάσει το πρώτο σετ με 6-2 και βρισκόταν πίσω στο σκορ με 1-0 γκέιμ στο δεύτερο σετ.

Αναφερόμενη σε αυτήν την επιτυχία, η 26χρονη πρωταθλήτρια σχολίασε: «Είμαι πολύ υπερήφανη για τον εαυτό μου και την ομάδα μου, που φθάσαμε στους τελικούς για πρώτη φορά. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας για μια τενίστρια. Ήμουν πολύ σκληρή με τον εαυτό μου μέχρι εφέτος. Όμως, μεγαλώνοντας και ωριμάζοντας, βλέπεις ορισμένα πράγματα διαφορετικά. Το να είμαι ευγενική με τον εαυτό μου ήταν ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω αλλάξει εφέτος». Σημειώνεται ότι, εκτός από τη Σάκκαρη, παρούσες στους τελικούς WTA Finals θα είναι οι Άσλεϊ Μπάρτι, Αρίνα Σαμπαλένκα, Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα και Καρολίνα Πλίσκοβα, ενώ τις υπόλοιπες τρεις θέσεις διεκδικούν αρκετές τενίστριες.

Στο Νο 7 και επισήμως

Η Μαρία Σάκκαρη πραγματοποιεί μια ονειρική σεζόν και πετυχαίνει τη μια επιτυχία μετά την άλλη, ενώ θεωρείται ήδη η κορυφαία ελληνίδα τενίστρια όλων των εποχών. Η 26χρονη πρωταθλήτρια, χάρη στην τρομερή της χρονιά, πέτυχε νέο ρεκόρ, καθώς ανέβηκε στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης πρώτη φορά στην καριέρα της, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν από ελληνίδα αθλήτρια. Η Σάκκαρη κέρδισε την άνοδο στο Νο 7, παρά το γεγονός ότι αποκλείστηκε πρόωρα από το Insian Wells, επειδή «έπεσαν» οι βαθμοί από το Roland Garros του 2020. Η ελληνίδα τενίστρια είχε ολοκληρώσει τη σεζόν το 2020 στην 22η θέση του κόσμου και μέσα σε λίγους μήνες εκτοξεύτηκε 15 θέσεις, ενώ παραμένει στην οκτάδα που διεκδικεί την πρόκρισή της στο WTA Finals (που θα γίνει 10-17 Νοεμβρίου στη Γουαδαλαχάρα).

Ετικέτες
Exit mobile version