Δένδιας Λιβύη: Θα συμμετέχει σε Υπουργική Σύνοδο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας Λιβύη: Θα συμμετέχει σε Υπουργική Σύνοδο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ριζάκη

Δένδιας Λιβύη: Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας είναι προσκεκλημένος σε Υπουργική Σύνοδο στη Λιβύη από την υπουργό Εξωτερικών της χώρας.

21.10.2021 | 14:40

Επίσκεψη στη Λιβύη πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του στο Ομάν της Μέσης Ανατολής. Ο κ. Δένδιας βρίσκεται στη χώρα της Αφρικής, διότι είχε ήδη προσκληθεί εκεί από την ομόλογό του στη χώρα Νάιλα ελ Μάνγκους (Najla El Mangoush), ώστε να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο «Πρωτοβουλία για Σταθερότητα στη Λιβύη» («Libya Stabilization Initiative»). Η εν λόγω σύνοδος αφορά μια λιβυκή πρωτοβουλία και σε αυτήν έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, κυρίως, γειτονικές προς τη Λιβύη χώρες, αλλά και οι χώρες που συμμετέχουν στη Διαδικασία του Βερολίνου, όπως ενημερώνει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, μέσα από ανάρτησή του στο twitter, δημοσίευσε φωτογραφία με ελληνικές σημαίες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί στους δρόμους της Τρίπολης και αναγράφουν χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είναι παρούσα και πάλι στη Λιβύη».

Η επίσκεψη στο Ομάν

Πριν τη Λιβύη, υπενθυμίζουμε πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας βρισκόταν στο Ομάν. Για την παρουσία του εκεί, ο Νίκος Δένδιας ανέφερε πως “είναι ο δεύτερος Έλληνας υπουργός που έρχεται στο Ομάν ιστορικά” και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ανοίγεται στην Ελλάδα μια λαμπρή ευκαιρία να δει πέραν από τον στενό της ορίζοντα», εννοώντας, όπως και υπογράμμισε να αναπτυχθεί συνεργασία βάσει Διεθνούς Δικαίου και Διεθνούς Δικαίου της θάλασσας και με τις χώρες του Κόλπου, αλλά και με χώρες του Ειρηνικού και του Ινδικού Ωκεανού, όπως η Αυστραλία και η Ινδία.

Επίσης, έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα έχει ως σημαία της το Διεθνές Δίκαιο και συμπεριφέρεται βάσει αυτού, ενώ για μια ακόμα φορά τόνισε πόσο ωφέλιμη είναι οι πρόσφατες συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, όχι μόνο για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή μας, αλλά και για το ΝΑΤΟ. Τέλος, σχολίασε χαρακτηριστικά για τα ελληνοτουρκικά: «Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες».

 

Exit mobile version