Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Αστείο με όπλο έκανε ακροδεξιός υποψήφιος σε δημοσιογράφους
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Αστείο με όπλο έκανε ακροδεξιός υποψήφιος σε δημοσιογράφους

Γαλλία: Ο Γάλλος ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ, κατά την επίσκεψή του σε έκθεση, έστρεψε για πλάκα ένα οπλοπολυβόλο προς τους δημοσιογράφους. Αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο της Γαλλίας.

Δοκιμή οπλοπολυβόλου έκανε ο Γάλλος ακροδεξιός υποψήφιος Ερίκ Ζεμούρ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην έκθεση «Milipol», ενώ κάποια στιγμή έστρεψε το όπλο προς τους παρόντες δημοσιογράφους. Μάλιστα, το οπλοπολυβόλο που κρατούσε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Figaro, χρησιμοποιείται από τις επίλεκτες δυνάμεις της Γαλλίας RAID. Ειδικότερα, στο στιγμιότυπο, το οποίο έχει τραβηχτεί και σε video, ο Ζεμούρ φαίνεται να γυρνάει την κάννη του οπλοπολυβόλου προς τους δημοσιογράφους, λέγοντας: «Υποχωρήστε…».

Ο Ερίκ Ζεμούρ αν και απασχολεί τα γαλλικά ΜΜΕ, δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά του για τη γαλλική Προεδρία. Πάντως, το συγκεκριμένο σκηνικό στάθηκε η αιτία να πυροδοτηθούν έντονες αντιδράσεις από διάφορους Γάλλους υπουργούς, καθώς δεν τους άρεσε αυτό που συνέβη. Παρόλα αυτά, ο Ερίκ Ζεμούρ, σχετικά με το συμβάν, είπε στο γαλλικό δίκτυο LCI πως έκανε ένα αστείο, μια πλάκα.

Οι αντιδράσεις

Η πρώτη αντίδραση ήρθε το twitter και κυρίως από την υπουργό Μαρλέν Σιαπά, η οποία είναι αρμόδια για τα ζητήματα της ιθαγένειας. Έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter: «Το να στοχεύεις τους δημοσιογράφους με όπλο και λέγοντάς τους “Υποχωρήστε!” δεν είναι αστείο». Η Γαλλίδα υπουργός συνέχισε, γράφοντας πως «σε μια δημοκρατία, η ελευθερία του Τύπου δεν είναι αστείο» και υπενθυμίζοντας ότι 50 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν πέρυσι σε όλο τον κόσμο εν ώρα καθήκοντος. Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης Μπεζιέ Ρομπέρ Μενάρ εκστόμισε γαλλικά (κυριολεκτικά και μεταφορικά), σχολιάζοντας το περιστατικό ως εξής: «Είναι μαλ..α να το κάνεις αυτό», ενώ πρόσθεσε: «Τι παίζει; Τον μικρό στρατιώτη;».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις