Αθήνα

°C

kairos icon

Δευτέρα

29

Νοεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Στην Ημαθία η υψηλότερη διάδοση του ιού στη χώρα
ΕΛΛΑΔΑ

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα: Στην Ημαθία η υψηλότερη διάδοση του ιού στη χώρα

Χάρτης κρουσμάτων σήμερα:Συρροή κρουσμάτων από εκδήλωση στην Επισκοπή Νάουσας

Στο νομό Ημαθίας καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό κρουσμάτων κορωνοϊού, αναλογικά με τον πληθυσμό, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Σύμφωνα με χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο νομό Ημαθίας ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού ήταν 94,59. Ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων επτά ημερών στην περιοχή ήταν 105, ενώ χθες καταγράφηκαν 133 κρούσματα. Από το σύνολο των 3.279 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα χθες, 18 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Συρροή κρουσμάτων από εκδήλωση στην Επισκοπή Νάουσας

Πιθανολογείται ότι αφορμή για τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού αποτέλεσε κοινωνική εκδήλωση στις 10/10 στην Επισκοπή Νάουσας. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των πλήρως εμβολιασμένων στην περιοχή χθες ήταν 63.680 και αντιστοιχεί στο 45% του πληθυσμού. Παρά τον μεγάλο αριθμό των κρουσμάτων, δεν παρατηρήθηκε πρόβλημα διαχείρισης στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ανταποκρίνονται τα νοσοκομεία της Περιφέρειας

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, είπε: «Το θέμα της Επισκοπής είναι θέμα δημόσιας υγείας. Τα νοσοκομεία μας ανταποκρίνονται. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε σήμερα, δεν υπάρχει ζήτημα διαχείρισης στο νομό Ημαθίας, αναφορικά με τα νοσοκομεία της Βέροιας και της Νάουσας».

«Σήμερα οι εισαγωγές στο νοσοκομείο Νάουσας είναι τρία επιβεβαιωμένα και ένα ύποπτο, ενώ στο νοσοκομείο της Βέροιας είναι τρία επιβεβαιωμένα και πέντε ύποπτα. Τα ποσοστά πληρότητας στο νοσοκομείο Νάουσας είναι της τάξης του 50% και της Βέροιας της τάξης του 64%, που σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα νοσηλείας περιστατικών», συμπλήρωσε ο κ. Μπογιατζίδης.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις