Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / Χαβιέρ Τέμπας – la liga: “Ο Μέσι δεν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα για οικονομικούς λόγους”
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Χαβιέρ Τέμπας – la liga: “Ο Μέσι δεν έφυγε από τη Μπαρτσελόνα για οικονομικούς λόγους”

Χαβιέρ Τέμπας - la liga: Την αποχώρηση του Μέσι από τη Μπαρτσελόνα και τη σκέψη της FIFA να κάνει αλλαγές στη διεξαγωγή του Μουντιάλ, σχολίασε ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της La Liga, σε συνέντευξή του στη Bild.

Συνεχίζεται η κόντρα που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος του ισπανικού ποδοσφαίρου La Liga και τη Μπαρτσελόνα για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι από την καταλανική ομάδα. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής Χαβιέρ Τέμπας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild στην αιτία που οι Καταλανοί επέρριψαν τις ευθύνες στη La Liga. Συγκεκριμένα είπε: “Ο Μέσι δεν έφυγε από την Μπαρτσελόνα για οικονομικούς λόγους. Η Μπαρτσελόνα είχε πολλές ευκαιρίες να επιλύσει την κατάσταση. Αυτό είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου, Τζουάν Λαπόρτα. Τον Ιούλιο είπε ότι πήγαινε καλά. Όλοι είδαν πόσο στεναχωρήθηκε ο Μέσι όταν έφυγε από τον σύλλογο, επειδή ήθελε να μείνει. Τότε, η Μπαρτσελόνα κατηγόρησε τη La Liga, αλλά θα μπορούσε να το είχε κάνει δύο μήνες νωρίτερα, όχι όταν είχε φύγει και όχι πέντε μέρες πριν ξεκινήσει η σεζόν”.

Ο πρόεδρος συνεχίζει τη δήλωσή του, λέγοντας σχετικά με το αν έβλαψε τηλεοπτικά το πρωτάθλημα η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή: “Η αποχώρηση του Μέσι δεν θα μας βλάψει στο διεθνές τηλεοπτικό μάρκετινγκ, γιατί έχουμε πουλήσει ήδη τα δικαιώματα εδώ και τέσσερα χρόνια. Με ή χωρίς το Μέσι κανένας από τους τηλεοπτικούς σταθμούς δε μας τηλεφώνησε και δε ζήτησε έκπτωση, γιατί ο Μέσι δεν παίζει πλέον μαζί μας. Φυσικά, θα προτιμούσα ο Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο να παίζουν στο πρωτάθλημά μας, αλλά τα τηλεοπτικά κανάλια δεν κοιτούν μεμονωμένα τους παίκτες. Ο καλός ανταγωνισμός είναι πιο σημαντικός για αυτούς”.

Τι ανέφερε για τις αλλαγές στη διεξαγωγή του Μουντιάλ

Σχετικά με τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου ανά δύο χρόνια που σχεδιάζει η FIFA, ο Χαβιέρ Τέμπας ανέφερε πως θα καταστρέψει το ποδόσφαιρο, εάν τελικά προχωρήσει αυτό το πρότζεκτ:”Ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια θα κατέστρεφε ολόκληρο το οικοδόμημα του ποδοσφαίρου, ειδικά στην Ευρώπη. Μας πήρε πολλά χρόνια για να συντονίσουμε το καλεντάρι όλων των ευρωπαϊκών ενώσεων. Τώρα ξαφνικά η FIFA έρχεται με αυτό το νέο σχέδιο για το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα πρέπει να αλλάξουμε τα πάντα ξανά. Στη συνέχεια, υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων κάθε δύο χρόνια. Το να τα στριμώξεις όλα είναι απλά τρελό”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις